Tort ptr aniversare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8oua
  • 200gr de zahar
  • 4-5 linguri de cacao
  • 1pahar apa
  • 250 gr unt sau margarina
  • 11/4 pahar faina
  • ptr crema
  • 500 gr smintina de frisca
  • sau aluat fondant
  • bomboane mici colorate sau viermisori de diferite culori
  • esenta de culoare
  • ptr ornat
  • drageuri de aceasi culoare cu crema
  • smintina de frisca

Mod de preparare

Intr-o cratita punem paharul cu zahar cacao si apa amestecam putin si punem pe foc mic pina fierbe mailasam 5 minute sa fiarba si oluam de pe foc si adaugam untul si amestecam pina se topeste.Lasam crema sa se raceasca putin si adaugam cele 8 galbenuse, amestecam bine.

Separat se bat albusele cu putina sare pina devine bezea,adaugam la bezea cite putin din crema si dupa aceea adaugam faina.Ungem o tava patrata sau alta forma si turnam compozitia inauntru.Coacem la 180 de grade 30 -40 de minute sau pina scobitoarea iese uscata.(prajitura asta este negreasa clasica).Cind prajitura sa racit o asezam pe un platou potrivit.

Crema-smintina vine batuta bine cu 2-3 linguri de zahar pudra pina devine frisca si se adauga citeva picaturi etenta de culoare,depinde cit de puternica vreti culoarea.Se unge tortul cu crema peste tot si lasam putin sa se raceasca in frigider.Modelul il facem cu spritul sau cu oseringa pentru creme si ornam fiecare dupa gust.

Prajitura pe care eu am pregatito are modelat pe ea un py(este o notiune din geometria cercului ).Asta dupa dorinta fetei mele care iubeste matematica.

Dar se pot pregati diferite modele ca \"ceas\" sau tren si figura lui Bob buretele si cite nu.

Daca folotiti fondant mergeti dupa indicatile de pe ambalaj.Totul este baza ca prajitura sa fie gustoasa si copilor le place negresa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise