Tort Rafaela

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat: 10 oua, 10 linguri de zahar, 10 linguri de faina, o fiola de esenta de migdale, 10 migdale tocate. Pentru insiropat se foloseste un sirop de apa cu zahar sau sucul de la compot.
  • Crema: 2 cesti de lapte rece, 5 linguri de gris, 12 linguri de zahar, 1/2 ceasca de unt topit, 15 linguri de nuca de cocos.
  • Decor: un plic de frisca, 150 ml lapte si nuca de cocos.

Mod de preparare

Se face blatul ca de pandispan: se separa albusul de galbenus, albusul se bate cu mixerul pana se face spuma apoi se adauga zaharul in doua transe ca sa se topeasca zaharul si sa se formeze o bezea la care se vor incorpora galbenusurile, faina si esenta de migdale. Se pune blatul intr-o tava cu hartie de copt si se presara migdalele, apoi se baga la cuptor pana devine capata o culoare aramie.

Crema se prepara la cald intr-un ibric cu fund dublu sa nu se prinda. Se incalzeste laptele si se pune untul ca sa se topeasca. Se adauga zaharul, se mesteca continuu, se pune grisul si nuca de cocos si se lasa la foc mic pana devine o crema densa.

Dupa ce scoatem blatul din cuptor il lasam sa se raceasca si il insiropam putin. Peste blatul insiropat se uniformizeaza crema si se orneaza cu frisca si nuca de cocos.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise