Tort "Salata ruseasca"

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg cartofi
  • 3-4 morcovi
  • 2 borcane castraveti murati
  • 2 borcane ciuperci
  • 1 conserva mazare
  • 1 conopida mica
  • 2 buc. pastarnac radacina
  • 300 gr piept de pui
  • 2 oua
  • 1 lingurita mustar dulce
  • ulei
  • 1 ardei rosu proaspat pentru decor
  • masline pentru decor
  • patrunjel si salata verde pentru decor
  • sare, piper

Mod de preparare

Se curata si se pun la fiert (intregi) impreuna: cartofii, morcovii si pastarnacul, in apa cu un praf de sare. Conopida se spala si se fierbe separat (pentru ca este mai voluminoasa) tot in apa cu sare.

In alta cratita se pune la fiert pieptul de pui taiat fasii groase cam de 1cm, in apa cu un praf de sare.

Cand sunt gata fierte toate, se strecoara si se lasa la racit dupa care se maruntesc pe rand toate ingredientele fierte, ciupercile (in caz ca nu ati cumparat deja tocate)

si castravetii murati si se amesteca toate impreuna cu mazarea, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Se pregateste o maioneza din 2 galbenusuri de ou proaspat cu 1 lingurita de mustar dulce, putina sare si ulei in functie de cat vreti sa creasca maioneza. Albusurile se bat spuma (sa se tina pe tel) si se adauga maionezei care astfel o sa aibe o consistenta pufoasa.

Se pastreaza 3-4 linguri de maioneza iar restul se amesteca bine cu legumele si carnea tocate.

Pe un platou se aseaza salata verde spalata si scursa de apa si in mijloc se pune amestecul de legume, carne si maioneza si se modeleaza (cu cutitul si lingura) sub forma de tort. Peste se pun lingurile ramase de maioneza, se intind pe toata suprafata si se lasa sa se scurga pe margini.

Se orneaza cu ardei rosu taiat fidea, masline si patrunjel, si se presara cu piper macinat (sau orice alta idee).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise