Tort Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 albusuri
  • 3 galbenusuri
  • 8 lg zahar
  • 8 lg apa
  • 10 lg faina
  • 1 praf de copt
  • 50 ml cafea preparata
  • Pentru crema:
  • 5 galbenusuri
  • 5 lg zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 300 ml frisca ( Meggle am mai avut)
  • Sirop:
  • 200 ml cafea preparata mai slab
  • Ornat:
  • cacao
  • zahar pudra
  • boabe cafea

Mod de preparare

Se bat albusurile cu apa si zaharul spuma, adaugam cele 3 galbenusuri , se mai bate... adaugam cafeaua, faina si praful de copt... am copt intr-o forma cu diametrul 28, se scoate , se raceste si se taie in.

Pentru crema procedam astfel: ingrosam galbenusurile cu zaharul pe abur, racim si adaugam mascarpone, se amesteca bine... batem frisca si incorporam in crema de oua si mascarpone.

Se insiropeaza blaturile, impartim crema in 3 , cu 2 parti umplem foile de blat, iar cu restul se orneaza tortul , pudram cacao ...am pudrat stelutele cu zahar pudra si am ornat cu cateva boabe de cafea...

Cine spune ca doar Tiramisu rețeta originală este bun? :)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise