Tort Trufa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat: 8 oua
  • 400 g zahar tos
  • 300 g unt
  • 200 g stafide (visene din visenata)
  • 60 g faina
  • 100 g cacao

Mod de preparare

Se pune la topit zaharul cu 100 g apa, la foc mic.

Cand s-a dizolvat zaharul se adauga cacao (se lasa sa dea 2-3 clocote amestecand in permanenta pentru a nu face cocoloase) Se raceste. Se adauga pe rand cele 8 galbenusuri, amestecand.

Albusurile se bat spuma apoi se adauga faina

A treia parte (1/3) din aceasta compozitie se amesteca cu albusurile.

Se tapeteaza o cratita de 3 kg (cu unt si faina) in care se toarna compozitia cu albusurile.

Se coace la foc potrivit 15-20-25 min

Se rastoarna blatul

Restul compozitiei cu cacao (2/3) se amesteca cu 300 g unt, abtinandu-se o crema in care se adauga stafidele (tinute in rom) sau visene

Se taie blatul in doua si se toarna jumatate din crema cu unt, iar cealalta jumatate se pune deasupra .

Foile se siropeaza

Se serveste cu frisca si inghetata.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise