Tort usor cu ciocolata si cafea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blaturi
  • 3 oua mari
  • 85 gr zahar tos
  • 70 gr faina alba
  • 1 lingura faina de malai
  • 2 linguri cacao
  • ½ lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura
  • 25 gr ciocolata cu mar si scortisoara, tocata
  • 1 lingura cafea
  • 300 gr iaurt
  • 1 pliculet de gelatina, preparat comform intructiunilor de pe ambalaj
  • 5 linguri zahar pudra
  • Pentru decor
  • 25 gr ciocolata cu mar si scortisoara, topita

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180⁰C.Unge cu unt 2 forme rotunde de 20 cm diametru.Bate ouale cu zaharul timp de 5-10 minute pana cand se vor ingrosa si isi vor mari volumul.

Cerne faina alba cu faina de malai, cacaoa si praful de copt.Inglobeaza amestecul cu faina la ouale batute.Imparte aluatul in forme si coace-l 20-25 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.

Pentru umplutura, topeste ciocolata cu cafeaua.Intr-un vas amesteca iaurtul cu gelatina preparata si zaharul pudra.Imparte iaurtul in jumatate iar intr-una din jumatati adauga ciocolata cu cafeaua.Da cele 2 feluri de iaurt la rece pana se vor intari usor.

Pentru asamblare, aseaza un blat de tort pe o farfurie si unge-l cu iaurtul alb.Aseaza deasupra celalalt blat si unge-l cu iaurtul cu ciocolata.Stropeste tortul cu ciocolata topita si serveste-l.

http://lauradfood.blogspot.com/

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise