Tort vio vio

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 blat din comert
  •  
  • 5 oua
  •  
  • 400 g zahar
  •  
  • 1 pachet cacao,
  •  
  • 2pachete unt.
  •  
  • Sirop:
  •  
  • 2cani apa,
  •  
  • 250 g zahar,
  •  
  • esenta vanilie,
  •  
  • coaja rasa de lamaie si portocala.

Mod de preparare

Crema: se amesteca ouale cu zaharul si se fierbe la beimarin pana se face ca o ciulama o dam jos si punem cacaua o incorporam bine si o dam la rece.
Scoatem apa din unt bine (mestecam cu mana) apoi adaugam cate o lingura de crema, eu bat crema cu telul.
Siropul: se fierbe pana se ingroasa putin si se da la rece.
Blatul se taie in trei parti egale se insiropeaza si se umple cu crema, se poate inbraca in frisca, pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise