Torta cu crema de vanilie si prajitura stil cremsnit

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 oua despartite galbenus si albus
  • 3/4 pahar+2 linguri zahar
  • 2/3 pahar faina
  • 1/3 pahar amidon de porumb
  • 50 gr de unt topit
  • ptr crema de tort
  • 2 budinci de vanilie ptr crema
  • 2 pahare lapte
  • 500 ml smantana de frisca
  • ptr prajitura cremsnit aceleasi cantitati de crema
  • ptr glazura de ciocolata
  • 200 gr de ciocolata amaruie
  • 2linguri de ulei
  • ptr tort -bombonele colorate

Mod de preparare

Ptr tort- tava rotunda 26cm, ptr blatul de cremsnit tava de la cuptor.

Cantitatile sunt ptr o singura prajitura dar aveti doua variante.

In bolul mixerului batem albusurile cu putina sare dupa care adaugam si zaharul pana devine o spuma puternica adaugam galbenusurile si continuam sa batem. Amestecam faina cu amidonul si turnam treptat in compozitia de oua si la urma untul topit si racit.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu pergament sau in tava cuptorului care deasemeni este tapetata cu hartie. Se coace la 180 de grade cam 30 de minute depinde de cuptor pana este rumenit auriu si verificarea cu scobitoarea iese uscata.

Scoatem pandispanul sa se raceasca si numai cand este rece se scoate din tava. Tortul se taie in trei sau doua dupa dorinta si se insiropeaza cu putin coniac care vine uns cu o perie. La prajitura de cremsnit nu este nevoie insiroparea.

Crema - in bolul mixerului se pune laptele si budincile se incepe amestecarea si se adauga si smantana se mixeaza puternic pana compozitia devine o crema spumoasa - se poate adauga inca putina esenta de vanilie, accentueaza gustul vaniliei.

Tortul - se pune baza pe un blat se insiropeaza,se pune o parte de crema se pune a doua parte se insiropeaza si se pune restul cremei deasupra si pe de laturi se imbraca tot tortul dupa care se orneaza cu bombonele colorate.

La prajitura de cremsnit se toarna crema peste blat si se niveleaza frumos se pune putin la frigider inainte de se toarna glazura.

Glazura - ciocolata se topeste la ben-marie cu 2linguri de ulei se amesteca bine sa nu fie cocoloase si se toarna peste crema si se unge usor sa acopere toata suprafata.Se orneaza dupa dorinta.

Amandoua variantele sant gustoase usor de pregatit si gustoase. Tortul l-a pregatit fata mea la onomastica sotului meu si eu am pragatit cremsnitul totul la interval de cateva zile.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise