Torta de ciocolata cu biscuiti

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500gr de biscuiti Petite-beure
  • 2budinci de crema ciocolata
  • 500 gr de smantina de frisca
  • 3pahare de lapte
  • 2 lingurite nes-cafe
  • ptr glazura
  • 200 gr ciocolata amaruie sau cu lapte
  • 4linguri de dmantina de frisca sau 2 linguri ulei.

Mod de preparare

Se pregateste o tava de 30*25 sau un pyrex.

Se incalzeste un pahar cu lapte putin si se adauga 2 lingurite de nes cafe si 2 lingurite de zahar se amesteca putin si se ia de pe foc.

Se pregateste crema-cele 2 budinci cu 2 pahare de lapte si cele 500gr de smantina se bat impreuna pina devine o crema spumoasa.

In tava se pune primul rind de biscuiti dupa ce le-am muiat putin in esenta de nes cafe cu lapte,se pune un strat de crema dupa care un alt strat de biscuiti si asa pina se termina cu un rind de biscuiti.Se lasa torta la rece pina pregatim glazura.

Glazura-se topeste ciocolata cu uleiul la ben -marin pina totul devine o crema lichida ,se amesteca putin sa se raceasca si turnam peste torta si se orneaza dupa dorinta.Este bine de lasat o noapte la frigider ca biscuitii sa se inmoaie in crema.

Este o torta usoara si gustoasa.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise