Tortilla de spanac cu cascaval

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8oua
  • 200 gr.spanac proaspat
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 100 gr. cascaval Gouda sau Edam
  • 20gr.unt
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Se curata si se spala spanacul, apoi se pune ud intr-o oala. Se acopera si se lasa la abur aprox. 5 min, pana ce spanacul devine verde aprins. Se strecoara, se lasa sa se raceasca, se preseaza bine si se toaca. Se curata ceapa verde si se spala, apoi se taie rondele .Se toaca si partea verde de la ceapa. Se curata usturoiul si se toaca si el marunt. Intr-o tigaie incapatoare se incing 2 linguri de ulei si jum. din cantitatea de unt. Se adauga jumatate din spanac, ceapa verde si usturoiul maruntit si se calesc la foc mic 2min. Se bat ouale cu sare si piper; se toarna 1/2peste legume si se gatesc la foc mic 3 min.Se separa cu grija tortilla de tigaie, apoi se aluneca pe o farfurie. Se pune deasupra o alta farfurie, se intoarce, se aluneca tortilla inapoi in tigaie, se rade 1/2 din cascaval si se mai lasa pe foc 1 min.Se scoate tortilla din tigaie si se tine la cald, cat timp se prepara si a doua tortilla. Se serveste cu salata asortata. POFTA BUNA!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise