Turte ca in Moldova

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g de fainã alba de grâu
  • 1 linguriţă de sare
  • 200 ml lapte sau apă
  • 2 linguri de zahăr
  • 200 ml ulei pentru prăjit
  • 50g de drojdie

Mod de preparare

Aceastã reţetă am învăţat-o de la bunica, în nordul Moldovei. Este o reţetă simplă şi gustoasă. Se prepară astfel:

Se încălzeşte laptele

Apoi se dizolvă drojdia în jumătate din cantitatea de lapte. Atenţie! Laptele să nu fie fierbinte.

Se realizează un aluat din faină, sare, zahãr, laptele cu drojdia şi cel rămas. Aluatul este bine făcut când se desface de pe mână.

Aluatul se pune la dospit 30-40 min.

Apoi se împarte aluatul în 6-8 părţi care se întinde cu un sucitor. Foile obţinute se înţeapă cu furculiţa şi se pun la prăjit în ulei bine încins.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise