Turte ca in Moldova

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g de fainã alba de grâu
  • 1 linguriţă de sare
  • 200 ml lapte sau apă
  • 2 linguri de zahăr
  • 200 ml ulei pentru prăjit
  • 50g de drojdie

Mod de preparare

Aceastã reţetă am învăţat-o de la bunica, în nordul Moldovei. Este o reţetă simplă şi gustoasă. Se prepară astfel:

Se încălzeşte laptele

Apoi se dizolvă drojdia în jumătate din cantitatea de lapte. Atenţie! Laptele să nu fie fierbinte.

Se realizează un aluat din faină, sare, zahãr, laptele cu drojdia şi cel rămas. Aluatul este bine făcut când se desface de pe mână.

Aluatul se pune la dospit 30-40 min.

Apoi se împarte aluatul în 6-8 părţi care se întinde cu un sucitor. Foile obţinute se înţeapă cu furculiţa şi se pun la prăjit în ulei bine încins.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise