Tzatziki

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 castraveţi
  • 4 căţei de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • 3 ceşti de smantană
  • 3 cesti de iaurt
  • sare, piper

Mod de preparare

In mod traditional aceasta reteta se prepara cu iaurt grecesc, care este un iaurt mai gros si mai gras, obtinut prin separarea zerului din iaurtul de capra. Putem sa inlocuim acest iaurt cu un amestec in proportii egale de iaurt si smantana.

Se pisează usturoiul apoi se amestecă cu puţină sare, uleiul si piperul. Se taie castraveţii in rondele foarte fine si se amesteca in sos. Se lasa compozitia 10 minute la rece. Inainte de a se servi se adauga smantana si iaurtul si se serveste.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise