Tzatziki

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 castraveti mai mici
  • 500 g iaurt
  • 5 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita chimen
  • 1 legatura marar
  • sare si piper

Mod de preparare

Se spala castravetii, se curata de coaja(daca sunt mai batrani) si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se curata usturoiul, se piseaza cat mai marunt si se freaca cu cele 4 linguri de ulei si cu putina sare pana cand se obtine o pasta omogena. Intr-un castron mai mare se amesteca castravetii, iaurtul rece, pasta de usturoi, sare si piper dupa gust. Se serveste presarat deasupra cu marar si chimen.

Aceste preparat grecesc se potriveste cu legume fierte sau prajite, mancaruri din carne sau peste.

Se serveste intotdeauna forte rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise