Ulei aromat cu Poejo (Mentha pulegium)

Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 ml.ulei de mãsline de bunã calitate
  • Câteva fire de Poejo (Mentha pulegium)
  • 2 cãtei mari de usturoi feliati
  • sare

Mod de preparare

De mult mi-am dorit sã fac ulei aromat acasã, pt. a condimenta salatele si pt. marinata cãrnurilor :)

Am folosit un ulei de mãsline de bunã calitate extra virgin, de Alentejo.

Mentha pulegium, este folositã in aromaterapie, calmant,contra rãcelii,insomnii...

Am pus intâi feliile de usturoi in sticlutã, apoi firele de M. pulegium, putinã sare, am turnat uleiul sã acopere bine frunzele...am pus dop, si gata :) Am sã il las câteva sãptãmâni la macerat.

Aceste uleiuri aromate se gãsesc in magazine si piete...cele mai folosite sunt de:

*Poejo (M. pulegium), usturoi si sare

*tomilho (Thymus vulgaris),usturoi, piri piri intreg

*3 pimentas (boabe piper negru, rose si alb) sare

*foi de dafin, boabe piper negru, usturoi zdrobit

*murta (Myrtus communis) ,piper negru boabe.

O retetã super bunã a acestui ulei aromat (cu busuioc)il puteti gãsi pe www.reteteleluiradu.ro, pe prima paginã:))

Spor la treabã!:))

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise