Ultimate chocolate cake

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru chec
  • • 200 gr ciocolata amaruie
  • • 200 gr unt sau margarina Rama Maestro, taiat(a) cubulete
  • • 125 ml cafea gata preparata
  • • 170 gr faina
  • • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • • 1 lingurita praf de copt
  • • 150 gr zahar alb pudra
  • • 150 gr zahar brun pudra
  • • 25 gr pudra de cacao
  • • 3 oua
  • • 75 ml rom
  • Pentru crema si décor
  • • 100 gr ciocolata amaruie
  • • 100 gr cocolata cu lapte
  • • 300 ml smantana
  • • 2 linguri zahar brun
  • • ciocolata rasa, pentru décor

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 160ᵒC.Unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava rotunda de 23 cm.

2. Pentru chec, topeste ciocolata cu untul si cafeaua la bain-marie.Intr-un vas, amesteca faina cu bicarbonatul, praful de copt, zaharul alb si brun si pudra de cacao.Intr-un alt vas, bate ouale , apoi amesteca-le cu rom.

3. Adauga ciocolata topita si ouale batute la amestecul cu faina, amestecand pana se obtine o compozitie omogena, usor lichida.Toarna compozitia in tava si coace-o 1h 20 minute-1h 30 minute, pana la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa checul sa se raceasca complet, apoi taie-l in 3, pe orizonatala.

4. Pentru crema, topeste ciocolata cu smantana si zaharul la bain-marie.Unge fiecare blat de chec cu putina crema si lipeste-le impreuna.Toarna restul cremei peste intreg tortul, lasand-o sa curga pe margini, apoi cu un cutit, intinde crema peste tot tortul.Decoreaza tortul cu ciocolata rasa apoi serveste.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise