Unt cu usturoi si marar

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 lingurita ulei
  • 1 legatura marar (se poate folosi in loc de marar, patrunjel)
  • piper

Mod de preparare

Untul se lasa sa se inmoaie la temperatura camerei. Usturoiul il curatam, se taie in doua, il punem intr-o strecuratoare de metal, punem strecuratoarea pe o ala in care am pus apa si am lasato sa fiarba. Usturoiul se lasa sa fiarba 5 minute, apoi se ia strecuratoarea de pe oala.

Untul l-am pus in vasul pentru mixerul vertical, adaugam ceapa, usturoiul si mixam, apoi adaugam mararul, uleiul si piper dupa gust si mixam pana cand mararul se marunteste bine si obtinem o pasta fina.

Punem untul intr-un borcan si il pastram la frigider. (pentru a pastra untul mai mult timp se pune in congelator).

Acest unt este bun pentru fripturi.

Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise