Varza calita saseasca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 varza dulce potrivita;
  • 4 mere;
  • 100 ml ulei masline;
  • 1 lingura de bulion;
  • 150 grame smantana;
  • 1 legatura patrunjel;
  • 1 lingurita maghiran;
  • sare, piper, boia de ardei.

Mod de preparare

Varza se curata de funzele vestede, se spala si se taie fideluta, dupa care se freaca cu sare si se lasa in asteptare cca 30 minute.

Ceapa se toaca mare, merele se curata de coaja, se taie betisoare, ambele se pun la calit in ulei.

Varza se stoarce bine de apa si se pune peste ceapa, se amesteca, se adauga bulionul dizolvat intr-o cana de apa, se lasa la fiert la foc mic amestecand din cand in cand.

Cand varza a fiert (35 - 40 minute), se adauga maghiranul, se asezoneaza preparatul, dupa gust, se mai da un clocot, se inchide focul.

Se serveste pe o farfurie adanca, in mijoc punem 1-2 linguri de smantana iar pe margini patrunjel tocat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise