Varza chinezeasca, tofu si ciuperci la tigaie

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet (425 g) tofu foarte tare
  • 3 linguri sos de soia cu continut redus de
  • sodiu
  • 4 lingurite zahar brun Închis
  • 1/2 lingurita amidon de porumb
  • 4 lingurite ulei de masline
  • 4 cepe verzi, taiate fin
  • 2 linguri ghimbir proaspat tocat
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 225 9 ciuperci shiitake proaspete, fara cozi,
  • paIariile taiate În sferturi
  • 225 9 ciuperci champignon, taiate pe doua
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 capatâna mare de varza chinezeasca,
  • taiata transversal În fâsii de 2,5 cm

Mod de preparare

Se taie bucata de tofu În doua pe orizontala, apoi

se taie fiecare bucata În 12 patrate sau triunghiuri;

se Iasa deoparte. Într-un castronel, se amesteca

sosul de soia, zaharul brun, amidonul de porumb si

1/2 cana de apa; se Iasa deoparte.

Într-o tigaie mare de teflon, se incalzesc 2 lingurite

de ulei la foc potrivit. Se.adauga ceapa, ghlmblrul si

usturoiul si se calesc 1 minut sau pâna sunt fragede.

Se adauga ciupercile shiitake si champignon. Apoi

1/2 cana cu apa si sarea; se acopera si se fierb,

amestecând din când in când, 5 minute sau pâna

sunt fragede ciupercile. Se scot Într-un castron.

În tigaie se adauga restul de 2 lingurite de ulei si

varza chinezeasca; se calesc, amestecând des,

5 minute sau pâna când varza este frageda.

Se pune amestecul de ciuperci cu ceapa inapoi in

tigaie si se adauga tofu. Compozitia de sos de soia

se amesteca din nou si se adauga in tigaie. Se

prajesc 2 minute sau pâna când tofu s-a incalzit si

legumele sunt imbibate cu sos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise