Varza murata cu rosii si ardei grasi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 kg varza alba
  • 500 g rosii
  • 500 g ardei grasi
  • 1 dovlecel
  • 5-6 morcovi mari
  • 2 catei usturoi
  • Patrunjel, marar verde
  • Pentru saramura:
  • 1 l apa
  • 60 g sare

Mod de preparare

Varza se spala bine si se toaca marunt;

Dovlecelul, rosiile si morcovii se taie in rondele, usturoiul se piseaza, verdeata se toaca;

Sarea se pune in apa clocotita, astfel se prepara saramura. Se lasa sa se raceasca;

Toate legumele se asaza in straturi, intr-un vas de sticla, iar intre straturi: usturoi si morcovi;

Se toarna saramura peste legume, se acopera cu o panza sau tifon;

Se lasa timp de 3 zile la temperatura camerei, dupa care se tine la rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise