Vinete cu chiiftele

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 vinete
  • 400gr carne tocata nu prea grasa
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper negru
  • chimen
  • piper rosu iute
  • 1 ou
  • 2 felii p

Mod de preparare

Se curata vinetele de coaja, se taie de la mijloc in doua si inca o data in doua, dintr-o vanata sa iesa 4 parti. Apoi se taie la lungimea de 1 cm sau mai mare cum vreti apoi se pun intr-un vas cu apa care sa aiba in ea sare si un pic de zahar sa iasa iuteala din vinete. Se scot din apa, se fac chiftelele normal, se prajesc un pic ,se pun deoparte se prajesc vinetele, cind se scot se pun pe o farfurie cu servetele sa se duca uleiul. Dupa aceia se pune in tava de cuptor la fund se pune chiftelele deasupra se pun vinetele, deasupra se pun ardeii care si ei sint un pic prajiti. se taie rosiile felii se pun deasupra . La urma se pune intru-un vas 1 pahar de apa ferbinte bulionul, un pik de ulei, sare, piper se pune peste chiftele se dau la cuptor 300 grade p

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise