Se spala vinetele, se sterg, se taie felii (de 1 cm grosime), se pun intr-o sita, se sareaza si se lasa circa 2-3 ore pana iese zeama din ele;
Se zvanta cu un stergar (sau hartie absorbanta) si se prajesc pe ambele parti in uleiul bine incins, pana se inmoaie;
Se pun intr-o strecuratoare (sau intre 2 coli de hartie absorbanta), ca sa se scurga uleiul;
Se aseaza pe un platou, si se impaneaza cu bucatele de usturoi;
Se infierbanta otetul, se potriveste de sare si piper si se toarna (cate-un firicel) peste vinete;
Se lasa sa stea cam 1/2 ora, cand sunt gata, se presara busuiocul tocat marunt. Se servesc caldute sau reci.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise