Vinete in otet

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 2 capatani de usturoi
  • 1 crenguta de busuioc
  • 8 linguri otet
  • 100 ml ulei pentru prajit
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se spala vinetele, se sterg, se taie felii (de 1 cm grosime), se pun intr-o sita, se sareaza si se lasa circa 2-3 ore pana iese zeama din ele; Se zvanta cu un stergar (sau hartie absorbanta) si se prajesc pe ambele parti in uleiul bine incins, pana se inmoaie; Se pun intr-o strecuratoare (sau intre 2 coli de hartie absorbanta), ca sa se scurga uleiul; Se aseaza pe un platou, si se impaneaza cu bucatele de usturoi; Se infierbanta otetul, se potriveste de sare si piper si se toarna (cate-un firicel) peste vinete; Se lasa sa stea cam 1/2 ora, cand sunt gata, se presara busuiocul tocat marunt. Se servesc caldute sau reci.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise