Vinete pane

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • doua vinete potrivite
  • doua oua
  • un pahar de faina
  • doi catei de usturoi
  • ulei
  • boia dulce
  • busuioc uscat
  • sare si piper

Mod de preparare

Se curata vinetele, apoi se taie felii subtiri, apoi se presara cu si se lasa pe un platou inclinat 20 de minute astfel incat sa se scurga apa din ele.

Se bat ouale impreuna cu usturoiul zdrobit, boiaua dulce, busuiocul uscat, putina faina si se asezoneaza cu piper.

Faina se pune pe o farfurie.

Se incinge ulei intr-o tigaie, apoi se iau bucatile de vinete, se trec prin faina, apoi prin ouale batute si din nou prin faina si se prajesc pe ambele parti.

Se scot pe hartie absorbanta pentru a scapa de surplusul de ulei.

Merg foarte bine cu sos de maioneza si salata de castraveti ca aperitiv, ca garnitura sau chiar ca fel principal alaturi de piure de cartofi si salata de varza proaspata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise