Vinete picante

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • 2 cepe albe mari
  • 1 ardei garas rosu
  • 3-4 ardei iuti
  • 4 rosii
  • 50g stafide
  • 50g samburi de fistic
  • menta proaspata
  • 50 ml ulei de masline
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Vinetele si dovleceii se taie cubulete, se pun intr-un castron, se presara cu sare. Dupa 30 min se storc, se pun intr-o tava si se stropesc cu uleiul de masline. Se acopera cu folie de aluminiu (intepata in 4-5 locuri) si se da la cuptor 20 min.

Morcovii se taie bastonase, ceapa solzisori, ardeiul gras cubulete iar ardeiul iute solzisori. Acestea impreuna cu rosiile cubulete (in prealabil decojite), stafidele si samburii de fistic se adauga peste vinete .

Se pun in cuptor inca 20 min.

La final se adauga sare, piper si menta tocata.

Se poate sevi atat calda cat si rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise