Vitel sote cu garnitura de gnochi si ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 500 gnochi (galuste din cartofi)
  • 500 g carne de vitel
  • 400-500 g ciuperci (proaspete)
  • Legume: 1-2 morcovi, 2-3 cepe, 1 ardei gras
  • Ulei de floarea soarelui si ulei de masline
  • Bulion (suc de rosii), condimente, sare

Mod de preparare

Carnea de vita taiata bucati se pregateste sote la cuptor, in vas Jena (putina apa, putin ulei de masline, legume felii, codimente, sare).

Se pregatesc gnochi conform retelor din acest site:

http://www.gustos.ro/retete-culinare/mancaruri-cu-legume-si-zarzavaturi/gnochi-de-cartofi.html

http://www.gustos.ro/retete-culinare/mancaruri-cu-legume-si-zarzavaturi/galuste-de-cartofi-la-cuptor.html

sau se cumpara ca produs semipreparat.

Se fierb gnochi pina se ridica la suparafata apei.

Ceapa se taie fin, se caleste usor si spre sfirsit se adauga ciupercile curatate si taiate bucati. Dupa ce s-au inabusit bine, se adauga bulion (suc de rosii), o parte din zeama de la sote, condimente si sare dupa gust. In final, se adauga gnochi scursi de apa si se mai da un clocot.

Se servesc pe o farfurie impreuna cu carnea sote.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise