Vitel Stroganoff

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g pulpa de vitel
  • 300 g ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 100 ml smantana
  • 70 ml bulion
  • 1 lingura faina
  • 50 g mustar
  • 30 ml ulei
  • 50 g unt
  • 50 ml coniac
  • sare
  • piper
  • boia
  • 2-3 catei usturoi(optional)

Mod de preparare

Carnea macra de foarte buna calitate se taie felii, se asezoneaza.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Ciupercile le feliem subtire.

Punem uleiul la incins si prajim feliile de carne pe ambele parti, apoi le punem intr-un vas in care vom continua prepararea lor.

Ceapa o calim putin in sosul lasat in tigaie, apoi rasturnam ceapa peste carne si adaugam si faina.Amestecam putin pina prinde si faina culoare.

Acoperim carnea cu apa, azezonam daca mai este cazul si lasam sa fiarba cam o ora; daca e cazul adaugam cate putina apa sa nu scada sosul prea tare.

Calim ciupercile in unt apoi le rasturnam peste carne.Adaugam bulionul, mustarul si smantana, amestecam si mai fierbem impreuna cam 15 minute.

Cu 2-3 minute inainte de a fi gata adaugam usturoiul si coniacul.

Se aseaza in farfurie piureu de cartofi iar peste el se toarna din sosul de vita, ciuperci si smantana. Este delicios...

Pofta mare !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise