Zacusca mexicana

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 kg gogosari
  • 1 kg ardei gras
  • 1 kg mere
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • 1 kg telina
  • 1-2kg vinete coapte
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri zahar
  • 3 pahare apa
  • 1 l ulei
  • 1-1
  • 5 l suc de rosii
  • 1 lingura sare

Mod de preparare

1 kg gogosari+1 kg de ardei gras,se dau prin masina de tocat si se pun la fiert in 200 ml ulei pana cand sunt fierte.1 kg mere+1 kg ceapa se toaca prin masina de tocat si se calesc in 200 ml ulei,pana se inmoaie.1 kg morcov+1 kg telina se toaca si se fierb in 200 ml ulei,din cand in cand se adauga 1 pahar de apa(circa 3 ori).1-2 kg vinete coapte se amesteca cu 200 ml ulei.Cand toata compozitia s-a racit de amesteca si se adauga 1-1,5 l suc de rosii,200 ml ulei,1 lingura sare,2 linguri miere,2 linguri zahar.Inainte de a se pune la foc se toaca cu mixerul si se pun la fiert pentru 45-60 de minute.Se pun fierbinte in borcane si se sterilizeaza.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise