Zama saracului

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • marar verde
  • 2 oua
  • 1 l zer
  • 1 l zeama de oase
  • 100 ml smantana
  • 2 linguri pasta gogosari
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Morcovul se curata si se da pe razatoasea cu gauri mari.

Ceapa se curata si se lasa intreaga.

Se pune 1 l apa la fiert cu putina sare, adaugam morcovul razuit, ceapa intreaga, pasta de gogosari, fire de marar , piper si zeama de oase si lasam sa fiarba bine.

Cand morcovul este fiert adaugam zerul si lasam sa dea in clocot ciorba.

Batem bine ouale si adaugam in bol un polonic de ciorba fierbinte, invartim cu lingura sa se amestece bine cu ouale , apoi rasturnam compozitia in ciorba clocotinda.

Lasam sa dea un clocot si stingem focul sub ciorba.

Deasupra se presara verdeata si se serveste zeama cu smantana si cu ardei iute.

Este o ciorba foarte usor de facut, ieftina dar foarte gustoasa !

Testati-o si nu veti regreta !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise