Zama saracului

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • marar verde
  • 2 oua
  • 1 l zer
  • 1 l zeama de oase
  • 100 ml smantana
  • 2 linguri pasta gogosari
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Morcovul se curata si se da pe razatoasea cu gauri mari.

Ceapa se curata si se lasa intreaga.

Se pune 1 l apa la fiert cu putina sare, adaugam morcovul razuit, ceapa intreaga, pasta de gogosari, fire de marar , piper si zeama de oase si lasam sa fiarba bine.

Cand morcovul este fiert adaugam zerul si lasam sa dea in clocot ciorba.

Batem bine ouale si adaugam in bol un polonic de ciorba fierbinte, invartim cu lingura sa se amestece bine cu ouale , apoi rasturnam compozitia in ciorba clocotinda.

Lasam sa dea un clocot si stingem focul sub ciorba.

Deasupra se presara verdeata si se serveste zeama cu smantana si cu ardei iute.

Este o ciorba foarte usor de facut, ieftina dar foarte gustoasa !

Testati-o si nu veti regreta !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise