Pentru numarul special romanesc, ne-am gandit sa povestim retetele copilariei, cele pentru care e suficient sa pronunti numele si-ti lasa gura apa; Irina Florea a gatit puricei, cu mamaliga facuta de mama cu o seara inainte, iar Adina Scortescu a pregatit frecatei si coltunasi, dupa reteta “la ochi” a bunicii.
Frecatei
Preparare: 10 minute, 3 portii, usor
Amintirea bunicii frecand intre palmele puternice bucatele de aluat, deasupra unor pagini din Scanteia, este una dintre imaginile pe care scrie clar “copilarie”.
½ cana de faina
un praf de sare
1l de lapte
2 linguri cu varf de zahar
1.Intr-o farfurie adanca, se pun faina, sarea si se picura doua linguri de apa. Se freaca faina intre degete (doar nu degeaba se cheama “frecatei”), pana se obtin bucatele mici (chiar firimituri) de aluat (daca vrei bucati mari, adaugi mai multa apa). Apoi se pun intr-o sita si se cern bine, ca sa scapi de excesul de faina.
2.Laptele se pune la fiert intr-o cratita cu fundul gros. Cand da in clocot, se adauga zaharul, doi pumni de frecatei si se amesteca o data. E gata dupa ce a fiert trei minute.
Acest articol face parte din numarul din noiembrie 2009 al revistei Good Food. Puteti citi in acelasi numar si alte articole despre super supe, marmelada facuta in casa, ciulama de pui si multe altele.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii