Aromele copilariei - Coltunasi

Preparare: 1 ora, aproximativ 25 de bucati, moderat Coltunasii cu visine sunt febletea mea (mai ales atunci cand ma asteapta in farfurie, aburinzi, in bucataria luminata de zambetul mamei), dar cei cu branza se pot face in orice perioada a anului. Reteta este o adaptare pentru micul dejun a coltunasilor cu branza sarata si marar, din cartea de bucate a Silviei Jurcovan.

Aromele copilariei - Coltunasi

Pentru aluat:

2 oua

30ml de ulei

150g de faina

50g gris

Pentru umplutura:

200g branza de vaci

50g telemea de vaca, rasa

2 linguri de stafide

1 ou

25g de faina

 

1. Se bat ouale cu uleiul, apoi se adauga faina si grisul. Se framanta cateva minute, apoi se lasa sa se odihneasca aluatul timp de 10 minute. Pentru umplutura, se amesteca intr-un bol toate ingredientele.

2. Aluatul se intinde cu sucitorul pe o suprafata presarata cu faina, pana ajunge la o grosime de 2mm. Apoi se taie in patrate cu latura de aproximativ 5cm. In mijlocul fiecarui patrat se pune ½ lingura de umplutura, apoi se suprapun doua colturi (se vor obtine niste triunghiuri) si se preseaza marginea aluatului cu furculita, ca sa nu se desfaca la fierbere.

3. Se pune la fiert o oala cu apa. Cand da in clocot, se adauga coltunasii si se amesteca o data, ca sa nu se prinda de fund. Se fierb timp de 20 de minute, apoi se stinge focul si se lasa in oala, cu capacul pus, timp de 15 minute. Se scot cu o spumiera sau se toarna intr-o sita si se servesc calzi, cu smantana si cu zahar sau gem.

Acest articol face parte din numarul din noiembrie 2009 al revistei Good Food. Puteti citi in acelasi numar si alte articole despre super supe, marmelada facuta in casa, ciulama de pui si multe altele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise