autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

1. Piept de pasăre gratinat

Autor: laura-elena constantin (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: laura-elena constantin (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
Ingrediente:, 4 piepti de pasăre, 1 ceapa, 1 lingură lei de muslin, 100 ml Vin alb, 100 ml bullion de pasăre, 1 ligature mărar, 150 ml smântână grasă, 1 gălbenuş, Sare, Piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare
Se preîncălzeşte cuptorul, pe faza de grătar. Se toacă ceapa mărunt. Se condimentează pieptul de pasăre cu sare şi piper. Într-o tigaie se încălzeşte uleiul, se adaugă ceapa, se înăbuşă şi se stinge cu vinul şi cu bulionul. Se adaugă carnea şi se poşează (se fierbe la foc mic), pe fiecare parte, circa 7-8 minute. Se scote carnea şi se pune într-o formă termorezistentă. Sosul se reduce prin fierbere, până mai rămâne o cantitate de circa 2 linguri. Se toacă mărarul mărunt, smântâna se bate frişcă. Într-un bol se amestecă gălbenuşul şi sosul scăzut, apoi se adaugă frişca. Acest amestec se toarnă peste carne şi se introduce vasul la cuptor, sub flacăra de la grătar, şi se gratinează circa 3-4 minute. Se serveşte imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "1. Piept de pasăre gratinat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de vitel cu sos de rosii si piper verde

Pulpa de vitel cu sos de rosii si piper verde

Bucata de carne se condimenteaza cu sare si piper macinat.Se prajeste pe tigaia grill pentru a forma

18 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu smanatana si mascarpone

Piept de pui cu smanatana si mascarpone

Pieptul de pui se dezoseaza si apoi se taie bucati.Punem uleiul într-o tigaie si când acesta s-a

6 voturi    6 comentarii
59 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

    Foarte apetisant

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

    Delicios....

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

    Delicios....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Apetisant!!!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 24 mai 2009

      Foarte buna! Dar seamana cu o reteta postata de......care in retetar continea, printre alte peste, o reteta pe care am si facut-o (parca duminica), avea si pesmet dar cuiva nu-i place crocant si am adaugat un strop de vin alb, dulce, pe care l-am amestecat cu, e, imposibil sa nu mai fi facut cineva reteta, foarte buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 4 piepti de pasăre
  • 1 ceapa
  • 1 lingură lei de muslin
  • 100 ml Vin alb
  • 100 ml bullion de pasăre
  • 1 ligature mărar
  • 150 ml smântână grasă
  • 1 gălbenuş
  • Sare
  • Piper

Raporteaza reteta

Retete
de laura-elena constantin
Crochete de peşte

Crochete de peşte

Fileurile de peşte se taie în fâşii late de 1,5 cm. Se condimentează cu sare şi piper. Se

4 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
.  Budincă de vinete

. Budincă de vinete

Se preîncălzeşte cuptorul la 200 grade. Se încinge uleiul de măsline şi se rumenesc feliile

5 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Foarte apetisant

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tocanita cu carne de porc si paste