autor:

Epure Mariana

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

10 retete cu cartofi

Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Ingrediente
cartofi, salam, pesmet, morcovi, ceapa, dovlecel, branza, faina, oua, patrunjel, praz, marar verde, 1.pt.cartofii bondaras: ne trebuie 3 cartofi, 12 felii de salam sau carnati mai mari,ardei gras si frunze de salata verde, 2.pt.cartofii taranesti:ne trebuie 10 cartofi, 1 praz,1 morcov, 10 felii de kaiser, pasta de rosii/ bulion cateva linguri, marar,ulei, sare., 3.pt.cartofii mexicani:3 cartofi, pesmet, sare, piper, curry, unt., 4 pt.cartofii nature:3 cartofi, patrunjel verde, unt, sare., 5.pt.piure cu buline :2 cartofi,cateva frunze de spanac, 2 morcovi, un ou fiert, sare, unt., 6.pt.chiftele din cartofi:2 cartofi, 2 morcovi, 1/2 dovlecel, sare, piper, marar verde, 1 ou, faina, pesmet., 7 pt.gogosele din cartofi:2 cartofi, 1 ou, faina, 100 g branza, 1/2 praf de copt., 8 pt.budincute din cartofi:2 cartofi, 2 oua,20 g branza,100 g cascaval,3 linguri de zahar, pesmet, unt de uns formele., 9.omida din cartofi copti : 5 cartofi mici, lapte, pasta de branza cu ardei,salata verde pt.ornament, unt, sare., 10.rulouri prajite din cartofi cu marar:3 cartofi, marar verde, 1 galbenus, 1 lingura faina, 100 g branza,pesmet.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

36 voturi

Mod de preparare

Pt.cartofii bondaras: cei 3 cartofi mari se curata de coaja si se fierb intregi putin nu de tot.Apoi se cresteaaza pe spate si se introduce in crestatura cate o felie de salam sau carnat si se baga la cuptor.Apoi cand s-au facut se scot si se orneaza cu frunze de salata verde (aripioare)si ardei gras ca niste bondarasi
Pt.cartofii taranesti:se curata cartofii, se taie bucati mari, sferturi.Se taie marunt kaiserul si prazul rondele.Se pun cartofii la cuptor intr-o tava cu putina apa si ulei si un praf de sare.Cand sunt gata pe jumatate se adauga si kaiserul, prazul, mararul tocat si bulionul desfacut in putina apa.Se lasa pana se rumenesc deasupra.
Pt.cartofii mexicani:Se curata cartofii de coaja, se taie felii mari \'\'wedges\'\'si se fierb putin dar nu de tot.Se scot se dau prin pesmet, sare, curry si se prajesc in wok in ulei/unt incins.
Pt.cartofii nature:se curata cartofii de coaja , se taie cubulete mai maricele, se fierb aproape ca pt.piure, se scot,se scurg de apa si cat sunt calzi inca se toarna putin unt topit, se dau cu un praf de sare si se presare patrunjel tocat.
Pt.piure cu buline :se fierbe cartofii si oul separat si se face un piure din catofi , galbenus fiert, unt , sare.Apoi oparim spanacul in apa cu sare, il scurgem, ilpasam si apoi amestecam cu putin piure de cartof cu galbenus formand bilute verzi.Apoi fierbem morcovii, ii surgem , ii pasam si din nou facem bilute portocalii din piureul reiesit din amestec de morcov cu cartof.Vom aseza peste baza galbena de piure din cartofi bulinele verzi si portocalii.
Pt.chiftele din cartofi:se fierb cartofii si morcovii intregi iar dovlecelul taiat cubulete mici, apoi se scurg , se zdrobesc usor cu furculita sa nu-i facem chiar piure ci bucatele, se amesteca cu sare,piper, marar verde tocat,seleaga cu ou batut si faina, se dau prin pesmet si se prajesc in ulei incins.
Pt.gogosele din cartofi:se face un aluat din cartofi fierti si pasati bine, amestecat cu faina,oul batut, branza rasa si praful de copt.Se intinde aluatul si se taie forme rotunde mici ca niste banuti, se coc in cuptorul incins in tava unsa putin.
Pt.budincute din cartofi:Se amesteca cartofii semi fierti si dati pe razatoare cu branza si ouale batute, cu zaharul,si se toarna compozitia in tava cu forme de briose unsa cu unt si data cu pesmet.Deasupra se rade cascaval.Se dau la cuptorul incins pana se rumenesc.
Pt.omida :Se tin cartofii intregi intr-un vas cu lapte, apoi se sterg, se invelesc in folie de aluminiu si se coc in coaja la cuptorul incins, se infing intr-o tepusa de frigarui ca o omida si se servesc alaturi de frunze de salata verde umpluta cu pasta de branza cu ardei gras colorat divers.
Pt.rulouri:Se face o pasta din cartofi fierti zdrobiti bine dar nu facuti piure, cu marar verde tocat, un galbenus, o lingura de faina.Se intinde bine pasta si apoi se ia cate un pic si se face ca o chiftea in causul palmei, se umple la mijloc cu tocatura de marar cu branza rasa sau sfaramata cu mana, se face un rulou lungut, si se mai tin putin la frigider sau la congelator sa se intareasca. Se dau prin ou si pesmet
si se prajesc in ulei incins repede.Nu am incercat inca dar cred ca ar merge si umplute cu un carnacior la mijloc.:)
Daca ti-a placut reteta noastra "10 retete cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu amestec Mexican

Tarta cu amestec Mexican

Amesteci toate ingredientele pentru aluat si framanti bine. Lasi aluatul la frigider pentru 30 de

20 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cus Cus

Cus Cus

Se prajeste cus cus-ul in ulei pana devine aramiu. Separat se fierb 500 ml apa cu cubul Knorr

22 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Ivaniuc , 22 septembrie 2013

    fffffffffff gustoase!!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Interesante idei, retin cateva (cele pe care nu le stiam).

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Toate sunt delicioase !!! Multumim frumos pentru idei Mariana ! Printesa ta a fost cu siguranta multumita. Salvat reteta....

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Toate arata bine,ce sa mai zic de gust.....Felicitari!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Foarte bune si gustoase retetele tale.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2009

      Super din toate punctele de vedere...

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      Retete bune,usor de facut,practice,am sa le incerc. Felicitari!

    • Fara foto

      otilia , 17 septembrie 2009

      Am incercat reteta pentru gogosele din cartofi...mancasem in italia o data... mi-au iesit super bune :D... o sa mai incerc si alte retete....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Cat de apetisante sunt toate retetele. Conteaza foarte mult prezentarea unui meniu.Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Toate preparatele sunt delicioase si apetisante...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 23 august 2009

      Foarte interesant si cred foarte bune...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 23 august 2009

      Foarte interesant si cred foarte bune...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 august 2009

      Deşi în unele diete sunt înterzişi cartofii, mie îmi plac fff mult în toate felurie(copţi, fierţi, prăjiţi etc) Totul arată minunat. Felicitări.

    • Epure Mariana

      Epure Mariana (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

      cristin@ ma asteptam sa te referi la spatiul din burtica pe care o sa-l rezervam acestui fel :) intr-adevar e spatiu prea mare , o sa-l modific insa am dat doar un enter si apoi am vazut ca moderatorii oricum pun si ei spatiu si a iesit prea mare.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Intr-adevar, ingenios!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Chiar bune reţetele! Felicitări! Doar e excepţie vreau să fac cu privire la: spaţiul care l-aţi lăsat la între reţete! Pt. că atunci când o salvăm să nu fie atâta loc liber, ok? pupici...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Toate retetele sunt delicioase si arata minunat...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Foarte ingenios,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

36 voturi

Ingrediente

  • cartofi
  • salam
  • pesmet
  • morcovi
  • ceapa
  • dovlecel
  • branza
  • faina
  • oua
  • patrunjel
  • praz
  • marar verde
  • 1.pt.cartofii bondaras: ne trebuie 3 cartofi
  • 12 felii de salam sau carnati mai mari,ardei gras si frunze de salata verde
  • 2.pt.cartofii taranesti:ne trebuie 10 cartofi
  • 1 praz,1 morcov
  • 10 felii de kaiser
  • pasta de rosii/ bulion cateva linguri
  • marar,ulei
  • sare.
  • 3.pt.cartofii mexicani:3 cartofi
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • curry
  • unt.
  • 4 pt.cartofii nature:3 cartofi
  • patrunjel verde
  • unt
  • sare.
  • 5.pt.piure cu buline :2 cartofi,cateva frunze de spanac
  • 2 morcovi
  • un ou fiert
  • sare
  • unt.
  • 6.pt.chiftele din cartofi:2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1/2 dovlecel
  • sare
  • piper
  • marar verde
  • 1 ou
  • faina
  • pesmet.
  • 7 pt.gogosele din cartofi:2 cartofi
  • 1 ou
  • faina
  • 100 g branza
  • 1/2 praf de copt.
  • 8 pt.budincute din cartofi:2 cartofi
  • 2 oua,20 g branza,100 g cascaval,3 linguri de zahar
  • pesmet
  • unt de uns formele.
  • 9.omida din cartofi copti : 5 cartofi mici
  • lapte
  • pasta de branza cu ardei,salata verde pt.ornament
  • unt
  • sare.
  • 10.rulouri prajite din cartofi cu marar:3 cartofi
  • marar verde
  • 1 galbenus
  • 1 lingura faina
  • 100 g branza,pesmet.

Raporteaza reteta

Retete
de Epure Mariana
Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Pieptul de pui taiat bucatele mici se da cu putin ulei de masline si un praf de sare si piper, se

12 voturi    2 comentarii
25 min
Salate reci
Salata de oua

Salata de oua

Se dau ouale pe razatoare, se amesteca cu ceapa verde tocata cu branza sfaramata si cu mararul tocat,

9 voturi    5 comentarii
15 min
Salate din oua
Budinca de mamaliga

Budinca de mamaliga

Se face o mamaliga mai moale si spre sfarsit se adauga o lingura de Delma si cateva linguri de lapte,

4 voturi    7 comentarii
35 min
Budinci

Alexandrina (Chef de cuisine)

Interesante idei, retin cateva (cele pe care nu le stiam).

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Tocanita de marar cu ceapa verde si afumatura