autor:

anaandronel

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Aardappelkroketten-Crochete de cartofi

Autor: anaandronel (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anaandronel (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 26 ianuarie 2011

Ingrediente
12 cartofi mari, 2 oua, 50 gr margarina, lapte cit sa iasa un piure mai tarisor, sare, negru macinat,nucusoara cam un virf de lingurita(bun), faina, albusul de la cele doua oua, si pesmet

Dificultate: Redusa Timp: 2h 15 min

8 voturi

Mod de preparare

Aceste crochete sunt foarte populare aici in Belgia,de altfel precum cartofii prajiti(frites),sunt bune si cele din magazin mai ales cind nu ai timp sa faci dar mai bune sunt cele de casa si aspectul mult mai aratos.
Incepem cu cartofii pe care se curata si se pun la fiert cu un praf de sare,taiati in doua,si se lasa cca.30-35' dupa care se scurg foarte bine de apa si se adauga margarina,laptele un pic caldut,galbenusurile si nucusoara.Se piseaza bine si se da la rece pt o oara sau doua dupa care luam la prelucrat,aici se gaseste o masina de facut dar eu prefer sa le minuiesc in mina,Dupa ce am terminat de dat forma lunguiata sau rotunde,le dam prin faina apoi prin albusul batut cu o lingura de apa si apoi prin pesmet.Se lasa crochetele o ora sa se usuce bine si apoi o noapte in congelator.Se pot frige in tigaie cu mult ulei si foarte bine incins dar eu folosesc fripteoza pusa la 180 de grade.Din cei 12 cartofi ies citeva bune crochete asa ca puteti sa faceti cite aveti nevoie si restul sa le lasati in congelator,nu se intimpla nimic.Cind sunt bine rumenite le scoateti pe o hirtie de bucatarie ca sa absoarba surplusul de ulei.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aardappelkroketten-Crochete de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piroste cu pasat (de post)

Piroste cu pasat (de post)

Se spala capatanele de varza murata intr-o apa. Se taie cotoarele si se pregatesc frunzele de marimea

8 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas de ciuperci cu mamaliguta

Papricas de ciuperci cu mamaliguta

Se calesc ciupercile curatate si taiate feliute in putin ulei, se adauga apa(eu am pus ~1/2l), usturoiul

9 voturi    8 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 iulie 2012

    Tare frumoase!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 mai 2011

    Ce bune si frumoase!***** Cum de nu le-am vazut pana acum?La fav...

  • anaandronel

    anaandronel (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2011

    Multumesc fetelor,nu numai ca sunt bune dar e si o forma de a surprinde invitatii:)

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2011

      Minunat,salvat...musai incercat....felicitari

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2011

      Ce bunãtate!!! foarte bine ti-au iesit, trebuie sã fac si eu :)

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2011

      Arata foarte bine, sper sa-mi iasa si mie la fel de bine. Salvez reteta! te mai asteptam cu retete din astea

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

      Apsolut delicioase. *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

      o bunatate...salvata...trebuie sa o incerc, mai ales ca ne plac foarte mult preparatele din cartofi! Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 15 min

8 voturi

Ingrediente

  • 12 cartofi mari
  • 2 oua
  • 50 gr margarina
  • lapte cit sa iasa un piure mai tarisor
  • sare, negru macinat,nucusoara cam un virf de lingurita(bun)
  • faina
  • albusul de la cele doua oua
  • si pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de anaandronel
Crema de vinete

Crema de vinete

Se frig vinetele pe gratar sau pe o tava pe aragaz(e mai bine la gratar deoarece fac mult fum in

4 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Salate reci
Creveti a la Franky

Creveti a la Franky

Daca preferati crevetii proaspeti ii decojiti si ii lasati pe un prosop de bucatarie la uscat,daca

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pulpite de pui  prajit peste orez cu legume

Pulpite de pui prajit peste orez cu legume

Punem cele 6 pulpite la fiert in cca 2 l jumate de apa,cu un morcov si sare.Intre timp taiem ceapa

8 voturi    13 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare frumoase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Ciuperci cu cascaval, branza topita si smantana