Aardappelkroketten-Crochete de cartofi

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
redusa
Aardappelkroketten-Crochete de cartofi

Ingrediente

  • 12 cartofi mari
  • 2 oua
  • 50 gr margarina
  • lapte cit sa iasa un piure mai tarisor
  • sare,piper negru macinat,nucusoara cam un virf de lingurita(bun)
  • faina
  • albusul de la cele doua oua
  • si pesmet

Mod de preparare

Aceste crochete sunt foarte populare aici in Belgia,de altfel precum cartofii prajiti(frites),sunt bune si cele din magazin mai ales cind nu ai timp sa faci dar mai bune sunt cele de casa si aspectul mult mai aratos.

Incepem cu cartofii pe care se curata si se pun la fiert cu un praf de sare,taiati in doua,si se lasa cca.30-35' dupa care se scurg foarte bine de apa si se adauga margarina,laptele un pic caldut,galbenusurile si nucusoara.Se piseaza bine si se da la rece pt o oara sau doua dupa care luam la prelucrat,aici se gaseste o masina de facut dar eu prefer sa le minuiesc in mina,Dupa ce am terminat de dat forma lunguiata sau rotunde,le dam prin faina apoi prin albusul batut cu o lingura de apa si apoi prin pesmet.Se lasa crochetele o ora sa se usuce bine si apoi o noapte in congelator.Se pot frige in tigaie cu mult ulei si foarte bine incins dar eu folosesc fripteoza pusa la 180 de grade.Din cei 12 cartofi ies citeva bune crochete asa ca puteti sa faceti cite aveti nevoie si restul sa le lasati in congelator,nu se intimpla nimic.Cind sunt bine rumenite le scoateti pe o hirtie de bucatarie ca sa absoarba surplusul de ulei.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise