autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

ACADELE DE FRUCTE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2008

Ingrediente
100ml.suc de portocale proaspat stors,, 250g.zahar,, 3 lingurite glucoza,, 1/2 lingurita sare de lamaie,, colorant alimentar,, 8 tepuse de lemnuloei de migdale sau nuci pentru uns cu pensula

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

1. Se amesteca intr-o craticioara, la foc mic, sucul cu zaharul, glucoza, sarea de lamaie si cativa stropi de colorant. Se incinge compozitia pana la 150*C., amestecand mereu. Ajungand sa dea cateva clocote,se ia craticioara de pe foc si se pune intr-un vas cu apa rece pentru ca sa nu mai fiarba.

2. Se toarna compzitia cu o lingura, pe o tava, in forma de cercuri. Se infig imediat tepusele in cercuri si se mai picura putina compozitie deasupra. Se lasa acadelele sa se raceasca.

Nota: acadelele se infasoara in celofan si se impodobesc cu o panglica.
Daca ti-a placut reteta noastra "ACADELE DE FRUCTE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mucenici sau Sfinti cu nuca de cocos

Mucenici sau Sfinti cu nuca de cocos

Puneti intr-un castron incapator faina, faceti cu mana in mijloc o gropita, adaugati pliculetul de

12 voturi    3 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Placinta de dovleac americana

Placinta de dovleac americana

Faina, zaharul, untul, ouale si sarea se amesteca pentru a forma un aluat care se lasa 30 minute

13 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 100ml.suc de portocale proaspat stors,
  • 250g.zahar,
  • 3 lingurite glucoza,
  • 1/2 lingurita sare de lamaie,
  • colorant alimentar,
  • 8 tepuse de lemnuloei de migdale sau nuci pentru uns cu pensula

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Fondante de curmale cu cocos