autor:

brindusa

» » Dulciuri diverse

Acadele? Mai ghiciti o data - Salam de biscuiti

Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 ianuarie 2011

Ingrediente
* 300 g biscuiti simpli, rupti in bucatele, * 100 g rahat taiat mic, * 100 g alune,migdale, nuca taiate bucatele (in ce combinatie vrei), * 100 g unt, * 50 g zahar, * 5 linguri melasa de curmale (daca nu ai, mai pune 50 g zahar), * 100 g cacao neagra, * 100 ml lapte, * 2 fiole esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

* Pune zaharul, untul, laptele si cacaoa la fiert intr-o craticioara. La foc mic amesteca din cand in cand, sa se formeze un sos. Sosul nu trebuie sa fie foarte gros
* Lasa sosul sa se racoreasca putin. Amesteca in el esenta de rom.
* Pune biscuitii intr-un castron si amesteca-i cu rahat si alune. Toarna melasa, daca folosesti
* Toarna sosul de cacao si incepe sa framanti compozitia cu mana, pana ce toate se leaga.
* Daca e foarte subtire compozitia (ceea ce n-as crede) mai pune biscuiti. Daca e prea densa compozitia, pune putin lapte.
* Imparte compozitia in doua, pune o jumatate pe folie si formeaza un sul. Preseaza putin, ca sa nu fie gauri in salam.
* Infasoara salamul in folie.
* Fa acelasi lucru pentru a doua jumatate de compozitie. Pune-le la frigider pana a doua zi
* Taie feliute salamul si serveste-l ca desert.
Daca ti-a placut reteta noastra "Acadele? Mai ghiciti o data - Salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Apa, zaharul si cacaoa se fierb, se adauga rahatul, stafidele (puse in prealabil la macerat in putin

16 voturi    9 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Gogosi vanilate si pufoase ca la mama acasa

Gogosi vanilate si pufoase ca la mama acasa

Facem maiaua ( 50 ml lapte caldut+ drojdia+ 2-3 linguri de faina) facem o pasta si o lasam 10 minute

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 iulie 2012

    O reteta delicioasa. Si eu fac, ne place mult.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2011

    Foarte fin!***** Si eu folosesc melasa de curmale, e absolut delicioasa, si ce aroma da prajiturilor!!!!!!

  • catalina

    catalina (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2011

    fac si eu salam de biscuiti dar dupa o alta reteta .imi place mult reteta ta simpla si arata minunat.felicitari

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2011

      ce bine arata!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • * 300 g biscuiti simpli
  • rupti in bucatele
  • * 100 g rahat taiat mic
  • * 100 g alune,migdale
  • nuca taiate bucatele (in ce combinatie vrei)
  • * 100 g unt
  • * 50 g zahar
  • * 5 linguri melasa de curmale (daca nu ai
  • mai pune 50 g zahar)
  • * 100 g cacao neagra
  • * 100 ml lapte
  • * 2 fiole esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de brindusa
Tort cu mascarpone

Tort cu mascarpone

Blatul: 1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita

11 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Pui glazurat cu miere

Pui glazurat cu miere

Amesteca bine intr-un castron mierea, sosul de soia, usturoiul, ghimbirul, chilli, amidonul. Marineaza

3 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne
Creveti cu usturoi

Creveti cu usturoi

Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu

4 voturi    3 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

O reteta delicioasa. Si eu fac, ne place mult.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Coltunasi cu magiun de prune