Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salam de biscuiţi reţetă

Ingrediente

  • * 300 g biscuiti simpli, rupti in bucatele
  • * 100 g rahat taiat mic
  • * 100 g alune,migdale, nuca taiate bucatele (in ce combinatie vrei)
  • * 100 g unt
  • * 50 g zahar
  • * 5 linguri melasa de curmale (daca nu ai, mai pune 50 g zahar)
  • * 100 g cacao neagra
  • * 100 ml lapte
  • * 2 fiole esenta de rom

Mod de preparare

Salam de biscuiţi reţetă

* Pune zaharul, untul, laptele si cacaoa la fiert intr-o craticioara. La foc mic amesteca din cand in cand, sa se formeze un sos. Sosul nu trebuie sa fie foarte gros

* Lasa sosul sa se racoreasca putin. Amesteca in el esenta de rom.

* Pune biscuitii intr-un castron si amesteca-i cu rahat si alune. Toarna melasa, daca folosesti

* Toarna sosul de cacao si incepe sa framanti compozitia cu mana, pana ce toate se leaga.

* Daca e foarte subtire compozitia (ceea ce n-as crede) mai pune biscuiti. Daca e prea densa compozitia, pune putin lapte.

* Imparte compozitia in doua, pune o jumatate pe folie si formeaza un sul. Preseaza putin, ca sa nu fie gauri in salam.

* Infasoara salamul in folie.

* Fa acelasi lucru pentru a doua jumatate de compozitie. Pune-le la frigider pana a doua zi

* Taie feliute salamul si serveste-l ca desert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise