autor:

brindusa

» » Dulciuri diverse

Acadele? Mai ghiciti o data - Salam de biscuiti

Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 ianuarie 2011

Ingrediente
* 300 g biscuiti simpli, rupti in bucatele, * 100 g rahat taiat mic, * 100 g alune,migdale, nuca taiate bucatele (in ce combinatie vrei), * 100 g unt, * 50 g zahar, * 5 linguri melasa de curmale (daca nu ai, mai pune 50 g zahar), * 100 g cacao neagra, * 100 ml lapte, * 2 fiole esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

* Pune zaharul, untul, laptele si cacaoa la fiert intr-o craticioara. La foc mic amesteca din cand in cand, sa se formeze un sos. Sosul nu trebuie sa fie foarte gros
* Lasa sosul sa se racoreasca putin. Amesteca in el esenta de rom.
* Pune biscuitii intr-un castron si amesteca-i cu rahat si alune. Toarna melasa, daca folosesti
* Toarna sosul de cacao si incepe sa framanti compozitia cu mana, pana ce toate se leaga.
* Daca e foarte subtire compozitia (ceea ce n-as crede) mai pune biscuiti. Daca e prea densa compozitia, pune putin lapte.
* Imparte compozitia in doua, pune o jumatate pe folie si formeaza un sul. Preseaza putin, ca sa nu fie gauri in salam.
* Infasoara salamul in folie.
* Fa acelasi lucru pentru a doua jumatate de compozitie. Pune-le la frigider pana a doua zi
* Taie feliute salamul si serveste-l ca desert.
Daca ti-a placut reteta noastra "Acadele? Mai ghiciti o data - Salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Fisca se bate, se amesteca cu mascarpone si cu mierea. Se face cafeaua, se raceste si se pune in

5 voturi    8 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Alt fel, de dulce

Alt fel, de dulce

Maruntim curmalele si lasam cateva si sub forma de felii pentru decor. Ungem cu unt o tava mai

8 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 iulie 2012

    O reteta delicioasa. Si eu fac, ne place mult.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2011

    Foarte fin!***** Si eu folosesc melasa de curmale, e absolut delicioasa, si ce aroma da prajiturilor!!!!!!

  • catalina

    catalina (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2011

    fac si eu salam de biscuiti dar dupa o alta reteta .imi place mult reteta ta simpla si arata minunat.felicitari

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2011

      ce bine arata!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • * 300 g biscuiti simpli
  • rupti in bucatele
  • * 100 g rahat taiat mic
  • * 100 g alune,migdale
  • nuca taiate bucatele (in ce combinatie vrei)
  • * 100 g unt
  • * 50 g zahar
  • * 5 linguri melasa de curmale (daca nu ai
  • mai pune 50 g zahar)
  • * 100 g cacao neagra
  • * 100 ml lapte
  • * 2 fiole esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de brindusa
Tort cu mascarpone

Tort cu mascarpone

Blatul: 1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita

11 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Pui glazurat cu miere

Pui glazurat cu miere

Amesteca bine intr-un castron mierea, sosul de soia, usturoiul, ghimbirul, chilli, amidonul. Marineaza

3 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne
Creveti cu usturoi

Creveti cu usturoi

Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu

4 voturi    3 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

O reteta delicioasa. Si eu fac, ne place mult.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti cu nuca