autor:

brindusa

» » Dulciuri diverse

Salam de biscuiţi reţetă

Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 ianuarie 2011

Ingrediente
* 300 g biscuiti simpli, rupti in bucatele, * 100 g rahat taiat mic, * 100 g alune,migdale, nuca taiate bucatele (in ce combinatie vrei), * 100 g unt, * 50 g zahar, * 5 linguri melasa de curmale (daca nu ai, mai pune 50 g zahar), * 100 g cacao neagra, * 100 ml lapte, * 2 fiole esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Salam de biscuiţi reţetă

* Pune zaharul, untul, laptele si cacaoa la fiert intr-o craticioara. La foc mic amesteca din cand in cand, sa se formeze un sos. Sosul nu trebuie sa fie foarte gros

* Lasa sosul sa se racoreasca putin. Amesteca in el esenta de rom.

* Pune biscuitii intr-un castron si amesteca-i cu rahat si alune. Toarna melasa, daca folosesti

* Toarna sosul de cacao si incepe sa framanti compozitia cu mana, pana ce toate se leaga.

* Daca e foarte subtire compozitia (ceea ce n-as crede) mai pune biscuiti. Daca e prea densa compozitia, pune putin lapte.

* Imparte compozitia in doua, pune o jumatate pe folie si formeaza un sul. Preseaza putin, ca sa nu fie gauri in salam.

* Infasoara salamul in folie.

* Fa acelasi lucru pentru a doua jumatate de compozitie. Pune-le la frigider pana a doua zi

* Taie feliute salamul si serveste-l ca desert.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi reţetă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Salam de biscuiţi reţetă cu rahat

Salam de biscuiţi reţetă cu rahat

Salam de biscuiţi reţetă cu rahat Se pune pe aragaz laptele impreuna cu zaharul. Cand zaharul

27 voturi    8 comentarii
20 min
Prajituri
Salam de biscuiţi reţetă de post

Salam de biscuiţi reţetă de post

Salam de biscuiţi reţetă de post Biscuitii se zdrobesc iar rahatul se taie cubulete. Margarina

12 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 iulie 2012

    O reteta delicioasa. Si eu fac, ne place mult.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2011

    Foarte fin!***** Si eu folosesc melasa de curmale, e absolut delicioasa, si ce aroma da prajiturilor!!!!!!

  • catalina

    catalina (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2011

    fac si eu salam de biscuiti dar dupa o alta reteta .imi place mult reteta ta simpla si arata minunat.felicitari

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2011

      ce bine arata!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • * 300 g biscuiti simpli
  • rupti in bucatele
  • * 100 g rahat taiat mic
  • * 100 g alune,migdale
  • nuca taiate bucatele (in ce combinatie vrei)
  • * 100 g unt
  • * 50 g zahar
  • * 5 linguri melasa de curmale (daca nu ai
  • mai pune 50 g zahar)
  • * 100 g cacao neagra
  • * 100 ml lapte
  • * 2 fiole esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de brindusa
Tort cu mascarpone

Tort cu mascarpone

Blatul: 1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita

11 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Pui glazurat cu miere

Pui glazurat cu miere

Amesteca bine intr-un castron mierea, sosul de soia, usturoiul, ghimbirul, chilli, amidonul. Marineaza

3 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne
Creveti cu usturoi

Creveti cu usturoi

Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu

4 voturi    3 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

O reteta delicioasa. Si eu fac, ne place mult.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Branzoaice