autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Acoperis de casa

Autor: Ioana Trofimov (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana Trofimov (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 martie 2009

Ingrediente
250 gr zahar, 50 gr untura, 600 gr faina, 3 linguri miere de albina topita, 4 linguri de lapte, 2 oua, 1 praf de copt, cacaua, , Crema, , 4 budinci, 1,5 l lapte, 250 gr zahar, 250 gr rama

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Faina , untura si zaharul se amesteca si se adauga ouale, laptele, praful de copt stins cu zeama de lamaie, si cele 3 linguri de miere de albina topite.
Totul se amesteca bine pana se omogenizeaza. Coca astfel obtinuta se imparte in 2 bucati.

Dintr-o bucata coacem doua foi pe dosul tavii . Fiecare foaie se imparte inca pe tava in 3 fasii astfel incat partea de mijloc sa fie mai lata(spun pe tava si cat timp e fierbinte deoarece fiind cu miere se intareste si apoi se rupe cand taiati).

Cealalta bucata ramasa o amestecam cu cacaua (cca 3 linguri), si se coc 12 bastonase lungi cat tava pe care am copt foile.

Crema se face in fel urmator:

Se amesteca 4 budinci cu 250 gr zahar si 1,5 l lapte si il fierbem pana se ingroase. Il lasam la racit si apoi adugam in el 250 gr rama cu care il amestecam bine sa se omogenizeze. (eu fac de obicei 2 culori de budinca si atuni impart in doua cantitatea de zahar, lapte si rama).

Trecem la umplerea foilor :

Pe o tava punem o fasie lata taiata din foaie , peste ea punem crema si apoi 3 bastonase . Se acopera bastonasele din nou cu crema si se mai pun deasupra inca 2 bastonase in asa fel incat sa fie puse intre spatiile dintre doua bastonase de dedesubt. Acoperim din nou cu crema si punem la mijloc ultimul bastonas pe care il acoperim iar cu crema . Acum urmeaza sa punem fasiile mai inguste sub forma de acoperis la ce am umplut.

Procedam la fel si cu cealalta foaie. obtinem astfel 2 acoperisuri pe care il acoperim cu glazura de ciocolata si il servim dupa ce glazura s-a prins.
Daca ti-a placut reteta noastra "Acoperis de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Acoperis de casa

Acoperis de casa

1. Se amesteca toate ingredientele pentru blat si se obtine un aluat pe care il impartim in 3 parti

22 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Inel cu nutella

Inel cu nutella

Se dizolva drojdia cu putin zahar si putina apa calda iar dupa ce a dospit cateva minute se rastoarna

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Fac si eu prajitura aceasta, este foarte aspectuoasa, gustoasa si apreciata.Noi o numim ,,Cabana\'\'

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

    O reteta foarte aspectuoasa, si eu fac ceva asemanator ca aspect. Super!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

    O bunatate...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

    Foarte frumos, candva faceam si eu aceasta praji.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Foarte interesanta. Merita incercata !!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      O bunatate...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      E foarte interesanta prajitura, e aspectoasa.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

      Super reteta,felicitari.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

      O reteta foarte interesanta. Imi place. O voi incerca.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

      Foarte frumoas "acoperisul" tau. Si mama mea facea aceasta prajitura de sarbatori dar eu sincer nu sunt "prietena" cu foile(nu reusesc sa le intind bine, sau se leaga, sau ceva este intotdeauna...)deci n-am s-o fac niciodata numai daca se ofera cineva sa-mi faca foile:). Oricum stiu ca e buna!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

      Arata foarte bine..."acoperisul" tau pe care il fac si eu si este tare gustos ! Bravo !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

      Arata minunat

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

      Arata minunat, imi place!

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

      Ce bine arata! Chiar imi place foarte mult si denumirea e grozava.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 250 gr zahar
  • 50 gr untura
  • 600 gr faina
  • 3 linguri miere de albina topita
  • 4 linguri de lapte
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • cacaua
  • Crema
  • 4 budinci
  • 1,5 l lapte
  • 250 gr zahar
  • 250 gr rama

Raporteaza reteta

Retete
de Ioana Trofimov
Placinta de mere "YAMY"

Placinta de mere "YAMY"

Se amesteca faina cu uleiul,cu apa si se adauga sare.Se framanta pana iese mai gros si se lasa sa

17 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri

cristina i. (Chef de cuisine)

O reteta foarte aspectuoasa, si eu fac ceva asemanator ca aspect. Super!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Bomboane "Raffaello"
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania