autor:

Fara foto

» » Cocktailuri si lichioruri

Afinata

Autor: ghita49 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ghita49 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iunie 2010

Ingrediente
2 kg. afine, 2 kg. zahar, 2 l alcool dublu rafinat, 2 l apa de fantana.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Zaharul se pune peste afine intr-o damigeana de 10 l, se lasa 3-5 zile la umbra dupa care se pune in pivnita minim 30 zile in care se agita de cateva ori.
Se toarna alcoolul si apa dupa care se mai lasa 3 zile pentru omogenizare.
Indicatii: fructele de padure nu se spala si perioada de 30 zile daca se mareste calitatea bauturii creste. Am folosit afine care au stat la macerat 3 ani si a iesit o afinata f. buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Afinata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Cocktailuri si lichioruri
Margarita Texas

Margarita Texas

Se amesteca toate ingredientele si se serveste in pahar de margarita dat cu sare ptr margarita pe

54 voturi    7 comentarii
15 min
Cocktailuri si lichioruri
Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii Se taie lamaile in 4 si se pun in borcan, se pun si florile de soc dupa

1 vot    1 comentariu
96h
Cocktailuri si lichioruri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 2 kg. afine
  • 2 kg. zahar
  • 2 l alcool dublu rafinat
  • 2 l apa de fantana.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Cocktailuri si lichioruri

Cum se prepară vișinata  cu migdale Cum se prepară vișinata cu migdale

Se spala visinile,se curata,se rup coditele si apoi le punem intr-o damigeana de 6 litri.Adaugam 1 kg de zahar si le lasam 7 zile sa

21 voturi    8 comentarii
45 min
Cocktailuri si lichioruri
Cum se prepară vișinata Cum se prepară vișinata

Visinele coapte,sanatoase se spala,se curata de frunzulite si codite si se lasa la zvantat.Cand sunt zvantate bine se toarna cu mare

32 voturi    16 comentarii
1h
Cocktailuri si lichioruri
Cocktail cu Cafea si Afine