Ingrediente
&ndash 10 linguri lapte, &ndash 10 linguri zahar, &ndash 10 linguri ulei, &ndash 1 lingurita amoniac stins in otet, &ndash 2 oua, &ndash un praf de sare, &ndash faina cat cuprinde, , Crema:, &ndash 1 litru lapte, &ndash 8 linguri rase faina, &ndash 6 linguri rase zahar, &ndash zeama si coaja de la o lamaie, &ndash o esenta de vanilie sau rom, &ndash 200 g unt
Dificultate: Medie | Timp: 1h
1 vot
Mod de preparare
Foile se coc pe dosul tavii, presarate cu faina.Se amesteca faina cu 10 linguri de lapte rece si se adauga zaharul. Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu coaja de lamaie. Cand laptele da in fiert se adauga toata compozitia de lapte rece cu faina, amestecand continuu pana ce incepe din nou sa fiarba. Se lasa sa fiarba pana cand compozitia se dezlipeste usor de vas, dupa care se lasa la racit, amestecand din cand in cand.
Atunci cand se racoreste, punem untul (la temperatura camerei) putin cate putin, amestecand energic . La urma se adauga si zeama de lamaie, esenta de vanilie sau de rom, dupa preferinta.
Prajitura se asambleaza astfel: se pune o foaie in tava si se repartizeaza crema uniform, pana se termina toate foile si crema. Se lasa apoi la rece, in frigider pana a doua zi cand o putem taia in romburi si pudra cu zahar pudra.