autor:

Sipoteanu Iuliana

» » Prajituri

ALBINITA

Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iunie 2009

Ingrediente
Foi: 150g zahar, 1 ou, 30g unt, 2 linguri miere de albine, 1 lingurita de bicarbonat, 3 linguri de lapte, faina cat cuprinde, Crema: 250 ml lapte, 2 linguri de gris, un pachet de unt, 200g zahar pudra, un borcan de gem mai acrisor

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Foile:
Intr-un vas de tuci se amesteca 1 ou cu 30g unt, 2 linguri miere de albine , 3 linguri de lapte si 1 lingurita de bicarbonat . Toate acestea se freaca bine pe ochiul de la aragaz la foc foarte mic pana se ingroasa. Dupa ce se ia de pe foc se lasa sa se racoreasca un pic apoi se adauga faina se prepara un aluat potrivit. Se imparte aluatul in patru si se vor intinde patru foi subtiri care se vor coace pe dosul tavii de la aragaz. Tava se va unge si tapeta cu faina. Coacerea se va face la foc rapid durata de coacere max 15 minute.

Crema:
Intr-un vas pe baimarin se va fierbe 250 ml lapte cu 2 linguri de gris. Dupa ce se raceste se va amesteca cu un pachet de unt care a fost frecat bine cu 200g zahar pudra.
Pe o planseta se va aseza prima foaie apoi se va intinde o parte din crema pregatita se adauga ce-a de a doua foaie ,ae
se va umple cu gemul acrisor , apoi foaia a treia ,restul de crema si ultima foaie peste care se va presura zahar pudra.
* Foile vor fi insiropate usor prin ungere cu un sirop preparat in casa sau suc din orice fruct.
* Prajitura va fi lasate la rece 12 ore apoi se va taia pentru a fi servita.
Daca ti-a placut reteta noastra "ALBINITA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura Albinita

Prajitura Albinita

Preparam foile: oul, zaharul, untul, mierea se pun intrun cratit bun(teflonat sa nu se lipeasca),

72 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Foi: 150g zahar
  • 1 ou
  • 30g unt
  • 2 linguri miere de albine
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • 3 linguri de lapte
  • faina cat cuprinde
  • Crema: 250 ml lapte
  • 2 linguri de gris
  • un pachet de unt
  • 200g zahar pudra
  • un borcan de gem mai acrisor

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tarta cu mere