Foile:
Intr-un vas de tuci se amesteca 1 ou cu 30g unt, 2 linguri miere de albine , 3 linguri de lapte si 1 lingurita de bicarbonat . Toate acestea se freaca bine pe ochiul de la aragaz la foc foarte mic pana se ingroasa. Dupa ce se ia de pe foc se lasa sa se racoreasca un pic apoi se adauga faina se prepara un aluat potrivit. Se imparte aluatul in patru si se vor intinde patru foi subtiri care se vor coace pe dosul tavii de la aragaz. Tava se va unge si tapeta cu faina. Coacerea se va face la foc rapid durata de coacere max 15 minute.
Crema:
Intr-un vas pe baimarin se va fierbe 250 ml lapte cu 2 linguri de gris. Dupa ce se raceste se va amesteca cu un pachet de unt care a fost frecat bine cu 200g zahar pudra.
Pe o planseta se va aseza prima foaie apoi se va intinde o parte din crema pregatita se adauga ce-a de a doua foaie ,ae
se va umple cu gemul acrisor , apoi foaia a treia ,restul de crema si ultima foaie peste care se va presura zahar pudra.
* Foile vor fi insiropate usor prin ungere cu un sirop preparat in casa sau suc din orice fruct.
* Prajitura va fi lasate la rece 12 ore apoi se va taia pentru a fi servita.
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii