autor:

Sipoteanu Iuliana

» » Prajituri

ALCAZAR

Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iunie 2009

Ingrediente
4 oua, 400g zahar, 200g nuci macinate, 2-3 linguri cacaoa, 1/2 pahar de lapte, 4 linguri de faina cu varf, zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Intr-un castron se bat 4 albusuri cu 200 gr de zahar se adauga in ploaie cele 200gr de nuci macinate si zaharul vanilat. Se unge o tava cu ulei (sau se tapeteaza cu hartie pentru copt) si se pun gramajoare (1/2 lingurita)din compozitia pregatita. Se vor coace la foc rapid.

CREMA:
Intr-un vas se adauga 4 galbenusuri, cu 200g zahar, 2-3 linguri de cacaua ,1/2 pahar de lapte si 4 linguri de faina cu varf.Se amesteca totul foarte bine se va fierbe la baie de abur pana se ingroasa ca o smantana.Dupa ce a-a racit adaugam 200g unt din care s-a scos apa. Se freaca totul spuma si se da 30 minute la frigider.
Blutele rezultate prin coacere se lipesc doua cate doua cu crema , se tavalesc prin nuca macinata .
Daca ti-a placut reteta noastra "ALCAZAR" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
PRAJITURA LICA  CU CREMA COCOS

PRAJITURA LICA CU CREMA COCOS

Margarina, zaharul, ciocolata se topesc intro craticioara la foc mic, mestecand continuu, adaugam

7 voturi    5 comentarii
30 min
Prajituri
Chec cu lamaie si mac

Chec cu lamaie si mac

Mai intai de toate, lasam ingredientele la temperatura camerei,untul si ouale in special. Pornim

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Super. Ai votul meu.

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 4 oua
  • 400g zahar
  • 200g nuci macinate
  • 2-3 linguri cacaoa
  • 1/2 pahar de lapte
  • 4 linguri de faina cu varf
  • zahar vanilat

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Super. Ai votul meu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura amandina