ALCAZAR

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 400g zahar
  • 200g nuci macinate
  • 2-3 linguri cacaoa
  • 1/2 pahar de lapte
  • 4 linguri de faina cu varf
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Intr-un castron se bat 4 albusuri cu 200 gr de zahar se adauga in ploaie cele 200gr de nuci macinate si zaharul vanilat. Se unge o tava cu ulei (sau se tapeteaza cu hartie pentru copt) si se pun gramajoare (1/2 lingurita)din compozitia pregatita. Se vor coace la foc rapid.

CREMA:

Intr-un vas se adauga 4 galbenusuri, cu 200g zahar, 2-3 linguri de cacaua ,1/2 pahar de lapte si 4 linguri de faina cu varf.Se amesteca totul foarte bine se va fierbe la baie de abur pana se ingroasa ca o smantana.Dupa ce a-a racit adaugam 200g unt din care s-a scos apa. Se freaca totul spuma si se da 30 minute la frigider.

Blutele rezultate prin coacere se lipesc doua cate doua cu crema , se tavalesc prin nuca macinata .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor