autor:

Sipoteanu Iuliana

» » Prajituri

ALCAZAR

Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iunie 2009

Ingrediente
4 oua, 400g zahar, 200g nuci macinate, 2-3 linguri cacaoa, 1/2 pahar de lapte, 4 linguri de faina cu varf, zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Intr-un castron se bat 4 albusuri cu 200 gr de zahar se adauga in ploaie cele 200gr de nuci macinate si zaharul vanilat. Se unge o tava cu ulei (sau se tapeteaza cu hartie pentru copt) si se pun gramajoare (1/2 lingurita)din compozitia pregatita. Se vor coace la foc rapid.

CREMA:
Intr-un vas se adauga 4 galbenusuri, cu 200g zahar, 2-3 linguri de cacaua ,1/2 pahar de lapte si 4 linguri de faina cu varf.Se amesteca totul foarte bine se va fierbe la baie de abur pana se ingroasa ca o smantana.Dupa ce a-a racit adaugam 200g unt din care s-a scos apa. Se freaca totul spuma si se da 30 minute la frigider.
Blutele rezultate prin coacere se lipesc doua cate doua cu crema , se tavalesc prin nuca macinata .
Daca ti-a placut reteta noastra "ALCAZAR" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cupcake cu ciocolata si cafea

Cupcake cu ciocolata si cafea

Ouale se bat spuma cu zaharul. Adaugam ciocolata topita amestecata cu uleiul. Se adauga laptele,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Spicy bananas-banane caramelizate picante

Spicy bananas-banane caramelizate picante

Se taie banana in rondele oblice mari.Se pune zaharul brun in tigaie si se caramelizeaza cu cativa

1 vot    0 comentarii
20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Super. Ai votul meu.

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 4 oua
  • 400g zahar
  • 200g nuci macinate
  • 2-3 linguri cacaoa
  • 1/2 pahar de lapte
  • 4 linguri de faina cu varf
  • zahar vanilat

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Super. Ai votul meu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura Noire Prajitura Noire

Punem la topit la microunde 75 g unt. Biscuiţii se zdrobesc şi se amestecă cu untul topit. Compoziţia rezultată o punem pe fundul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Paleuri cu ciocolata Paleuri cu ciocolata

Se mixează spumă untul cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Faguri