autor:

Sipoteanu Iuliana

» » Prajituri

ALCAZAR

Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iunie 2009

Ingrediente
4 oua, 400g zahar, 200g nuci macinate, 2-3 linguri cacaoa, 1/2 pahar de lapte, 4 linguri de faina cu varf, zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Intr-un castron se bat 4 albusuri cu 200 gr de zahar se adauga in ploaie cele 200gr de nuci macinate si zaharul vanilat. Se unge o tava cu ulei (sau se tapeteaza cu hartie pentru copt) si se pun gramajoare (1/2 lingurita)din compozitia pregatita. Se vor coace la foc rapid.

CREMA:
Intr-un vas se adauga 4 galbenusuri, cu 200g zahar, 2-3 linguri de cacaua ,1/2 pahar de lapte si 4 linguri de faina cu varf.Se amesteca totul foarte bine se va fierbe la baie de abur pana se ingroasa ca o smantana.Dupa ce a-a racit adaugam 200g unt din care s-a scos apa. Se freaca totul spuma si se da 30 minute la frigider.
Blutele rezultate prin coacere se lipesc doua cate doua cu crema , se tavalesc prin nuca macinata .
Daca ti-a placut reteta noastra "ALCAZAR" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Hajas ( Hajose )

Hajas ( Hajose )

Osanza se da prin masina de tocat si se amesteca cu 250 gr din faina si se formeaza 3 bilute de

16 voturi    7 comentarii
5h
Prajituri
Placinta cu cirese

Placinta cu cirese

1. Se amesteca faina cu 2 linguri zahar.Se adauga untul/margarina si se amesteca pana ce compozitia

2 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Super. Ai votul meu.

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 4 oua
  • 400g zahar
  • 200g nuci macinate
  • 2-3 linguri cacaoa
  • 1/2 pahar de lapte
  • 4 linguri de faina cu varf
  • zahar vanilat

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Super. Ai votul meu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Ruladă cu brânză dulce și ciocolată