Alcazari

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Alcazari

Ingrediente

  • Pentru turtite :
  • - 9 albusuri
  • - 300 g zahar
  • - 450 g nuca macinata
  • Pentru crema :
  • - 1 kg unt ( sau margarina)
  • - 500 g zahar
  • - 2 linguri cacao
  • Pentru decor:
  • - 100-150 g nuca macinata

Mod de preparare

Cele 9 albusuri se bat spuma impreuna cu un praf de sare.Se adauga apoi putin cate putin din zahar si se bat albusurile pana se obtine o spuma tare,care nu se dezlipeste de castron cand este rasturnata. Se adauga si nuca macinata, se amesteca, si apoi compozitia se pune intr-un pos ( sau intr-o punga mai rezistenta la care ati taiat varful) si se pun "mogaldete" mici, la distanta de 2-3 cm intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei.

Fiecare rotita se niveleaza si i se da forma rotunda cu ajutorul unei lingurite inmuiata mereu intr-o cana cu apa (pentru a nu se lipi). Tava se introduce apoi la cuptorul incalzit in prealabil si se coc rotitele la 180 de grade timp de 12-15 minute. Cand capata o culoare aramie, se scot din cuptor si se scot pe un platou cu ajutorul unui cutit cu lama lata. Se dau turtitele la racoare (nu in frigider).

Si ne apucam de pregatit crema. Aceste turtite se pot pregati si cu 2-3 zile inainte de a le umple, cu conditia de a fi tinute la racoare.

Intr-o cratita se pune 500 g zahar si 100 ml apa. Se pune pe foc mijlociu spre mare si se amesteca. Cand zaharul s-a topit se adauga si untul ( untul poate fi inlocuit cu margarina, dar din experienta mea de peste 20 de ani, gustul untului nu poate fi inlocuit cu cel al margarinei). Cand si untul s-a topit, se adauga cacaoa. Se amesteca continuu timp de 25-30 de minute pana se evapora apa si crema se ingroasa ( curge ca o smantana groasa). Cand s-a ingrosat crema, se stinge focul si se lasa sa se racoreasca. Se baga crema apoi la frigider pentru 3-4 ore. Din cand in cand se "plimba" lingura prin ea.

Cand crema s-a solidificat putin, se incepe umplerea prajiturilor. Se pune cate o lingurita de crema intre doua turtite care apoi se rastoarna ulterior prin nuca. Peste crema care va ramane (sigur o sa va ramana cateva linguri),se pune o lingurita de apa si se fierbe putin (4-5 minute). Cu aceasta crema se glazureaza prajiturile cu ajutorul unei lingurite, dupa cum doriti. Este o prajitura foarte rafinata. Daca este tinuta la rece, poate fi consumata chiar si dupa o saptamana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise