autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Alivanca moldoveneasca

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2007

Ingrediente
malai 225 g, lapte 900 ml, smantana 300 g, unt 100 g, zahar 125 g, branza de vaci 200 g, oua 2 buc, zahar vanilat 1 plic, praf de copt 1 plic, sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Malaiul se opareste cu lapte fiert. Branza de vaci se freaca cu 50 g zahar si ouale, pana ce se obtine o pasta omogena. Se amesteca cu malaiul oparit, se adauga 100 g smantana, 80 g unt, sare si praf de copt. Se unge o tava cu restul untului, se toarna compozitia intr-o tava si se coace in cuptor, la inceput la un foc iute si se continua coacerea la un foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Alivanca moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

Se prepara o maia astfel: Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si se dizolva intr-o ceasca

15 voturi    0 comentarii
50h 50 min
Dulciuri diverse
Clatite cu Nutella si banane

Clatite cu Nutella si banane

Galbenusurile se bat impreuna cu esentele, praful de sare, coaja de lamaie, untul moale si 50 ml

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • malai 225 g
  • lapte 900 ml
  • smantana 300 g
  • unt 100 g
  • zahar 125 g
  • branza de vaci 200 g
  • oua 2 buc
  • zahar vanilat 1 plic
  • praf de copt 1 plic
  • sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Tartă cu dovleac şi urdă(2 variante)