autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Alivanca moldoveneasca

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2007

Ingrediente
malai 225 g, lapte 900 ml, smantana 300 g, unt 100 g, zahar 125 g, branza de vaci 200 g, oua 2 buc, zahar vanilat 1 plic, praf de copt 1 plic, sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Malaiul se opareste cu lapte fiert. Branza de vaci se freaca cu 50 g zahar si ouale, pana ce se obtine o pasta omogena. Se amesteca cu malaiul oparit, se adauga 100 g smantana, 80 g unt, sare si praf de copt. Se unge o tava cu restul untului, se toarna compozitia intr-o tava si se coace in cuptor, la inceput la un foc iute si se continua coacerea la un foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Alivanca moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Desert la pahar cu Lion

Desert la pahar cu Lion

Nici nu am stiut ce nume sa-i pun si am zis simplu: desert la pahar cu Lion! Dar ce mai conteaza

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Chec bicolor

Chec bicolor

Se incalzeste cuptorul la 180 ° C. Intr-un bol se bat ouale se adaugă zahărul si se bat cu un

3 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • malai 225 g
  • lapte 900 ml
  • smantana 300 g
  • unt 100 g
  • zahar 125 g
  • branza de vaci 200 g
  • oua 2 buc
  • zahar vanilat 1 plic
  • praf de copt 1 plic
  • sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Apple pie