autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat cornulete fragede (sau foaie placinta)

Autor: Gabriela Mihaila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriela Mihaila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 aprilie 2009

Ingrediente
un pachet margarina (unirea sau rama), 2 linguri apa, 3 linguri otet, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, coaja rasa lamaie, 12-15 linguri faina (sa iasa un aluat care se intinde dar nu e f tare), Daca se fac foi de placinta, se adauga in plus un ou

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

20 voturi

Mod de preparare

Se amesteca margarina cu apa, otetul si bicarbonatul, se pune coaja rasa de lamaie si faina si se framanta un aluat care se intinde pe plansa de lucru si se taie in forme de patratele care se umplu cu rahat sau gem si se ruleaza in forma de cornulet. Atentie sa lipiti bine colturile! Se coc la cuptor la foc potrivit. Daca se face foaie de placinta se adauga in plus si un ou si se imparte apoi coca in 2 parti egale care se intind. Se poate pune umplutura de mere sau de branza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat cornulete fragede (sau foaie placinta)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Intr-un castron se pun pe rnad apa, uleiu, oul, sarea, se amestaca bine si apoi se incorporeaza faina

29 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Paine Purcelus

Paine Purcelus

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

9 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

20 voturi

Ingrediente

  • un pachet margarina (unirea sau rama)
  • 2 linguri apa
  • 3 linguri otet
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • coaja rasa lamaie
  • 12-15 linguri faina (sa iasa un aluat care se intinde dar nu e f tare)
  • Daca se fac foi de placinta
  • se adauga in plus un ou

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Turte umplute