autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat cornulete fragede (sau foaie placinta)

Autor: Gabriela Mihaila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriela Mihaila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 aprilie 2009

Ingrediente
un pachet margarina (unirea sau rama), 2 linguri apa, 3 linguri otet, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, coaja rasa lamaie, 12-15 linguri faina (sa iasa un aluat care se intinde dar nu e f tare), Daca se fac foi de placinta, se adauga in plus un ou

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

20 voturi

Mod de preparare

Se amesteca margarina cu apa, otetul si bicarbonatul, se pune coaja rasa de lamaie si faina si se framanta un aluat care se intinde pe plansa de lucru si se taie in forme de patratele care se umplu cu rahat sau gem si se ruleaza in forma de cornulet. Atentie sa lipiti bine colturile! Se coc la cuptor la foc potrivit. Daca se face foaie de placinta se adauga in plus si un ou si se imparte apoi coca in 2 parti egale care se intind. Se poate pune umplutura de mere sau de branza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat cornulete fragede (sau foaie placinta)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine integrala cu seminte

Paine integrala cu seminte

Drojdia o lichefiem cu lingurita de zahar si cateva picaturi de apa calda si o lasam cateva minute. Cand

7 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
paine de casa

paine de casa

Se pune faina pe planseta. In mijlocul gramezii se face o gaura, unde se pune la dizolvat drojdia

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

20 voturi

Ingrediente

  • un pachet margarina (unirea sau rama)
  • 2 linguri apa
  • 3 linguri otet
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • coaja rasa lamaie
  • 12-15 linguri faina (sa iasa un aluat care se intinde dar nu e f tare)
  • Daca se fac foi de placinta
  • se adauga in plus un ou

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Plăcinte rapide cu urdă şi mărar