autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat cu branza de vaci

Autor: Diana Luparu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Diana Luparu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
1/4 kg faina,, 1/4 kg unt (margarina, untura de porc),, 1/4 kg brinza de vaci.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Este un aluat foarte bun pentru placinta sau rulouri cu brinza, fructe sau carne, pentru saleuri, cornulete cu sunca, foaie pentru drob etc. Se prepara usor si repede. Foaia nu creste mult, dar este foarte frageda si nu se farimiteaza ca aluaturile in foi. Brinza de vaci se freaca bine pe marginea vasului cu dosul furculitei, ca sa se omogenizeze sau se trece prin sita inoxidabila; dupa aceea se adauga grasimea moale (tinuta in bucatarie, mai aproape de sursa de caldura), o lingurita cu virf de sare (10 g), se amesteca bine, apoi se framinta cu faina , 5-6 minute; aluatul va fi mai virtos. Brinza de vaci va actiona ca o drojdie, rezultind bioxid de carbon, gaz care se dilata in timpul coacerii si face aluatul sa creasca, fragezindu-l. Aluatul framintat se tine la frigider (dar sa nu inghete) sau intr-un loc racoros, de seara pina dimineata (se poate pastra si mai multe zile la rece invelit in punga de nailon, ca sa nu se usuce). Daca aluatul framintat se tine in bucatarie, la caldura, acest proces de fermentare se produce mai rapid (3-4 ore); de aceea, trebuie pregatit imediat, cind se observa ca incepe sa-si mareasca volumul (datorita gazelor care se dezvolta in el).
Pentru toate aluaturile cu brinza de vaci, iaurt sau smintina care au fost framintate fara praf de crescut sau drojdie, se va proceda la fel, ca sa fie fragede (acestea vor fermenta datorita enzimelor proprii, rezultind bioxid de carbon care se dilata la copt).
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza de vaci si stafide,in aluat fraged

Placinta cu branza de vaci si stafide,in aluat fraged

Aluatul fraged pe care l-am cumparat de la supermarket este foarte bun,pentru placinta cu branza

19 voturi    4 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura de branza de vaci fara aluat

Prajitura de branza de vaci fara aluat

Brinza de vaci se da obligatoriu prin sita inoxidabila (devine pufoasa si nu are zgrunturi) , se

14 voturi    7 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Paula Roxana Gutierrez Solano

    Paula Roxana Gutierrez Solano (Maestru bucatar):

    Multumesc pentru aceasta reteta, l-am facut cu smantana si cu unt (in Costa Rica nu e branza de vaci) si a iesit ffff bun. Din el am facut o placinta de carne care de asemenea a iesit tare buna

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Este foarte buna,eu am folosit unt.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

    E foarte buna reteta. Eu folosesc si pentru pizza.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

    Mi se pare o reteta buna, usor de aplicat, am notat-o la favorite.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      Foarte interesant, dar eu optez pentru unt.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 28 mai 2009

      Foarte interesanta reteta, se poate folosi aluatul si la tartele aperitiv? sigur o incerc si eu, cred ca sambata fac cu ceva sunca si ciuperci. Va spun daca mi-a iesit. Multumesc de idee.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1/4 kg faina,
  • 1/4 kg unt (margarina
  • untura de porc),
  • 1/4 kg brinza de vaci.

Raporteaza reteta

Retete
de Diana Luparu
Prajitura Delia

Prajitura Delia

Foile: Se freaca faina cu margarina, adaugam galbenusele, 200g zaharul pudra, bicarbonatul stins

6 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Sos de hrean

Sos de hrean

Hreanul proaspat se rade pe razatorea cea mai fina;daca este prea iute , se pune pentru cateva minute(5)

13 voturi    4 comentarii
10 min
Sosuri
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Puiul curatat si portionat se condimenteaza cu piper sare si amestecul de plante. Se aseaza intr-o

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Este foarte buna,eu am folosit unt.

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Spirale cu ciocolata si cu crant de alune de padure