autor:

iuliana tarnoveanu

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat de clatite

Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iulie 2008

Ingrediente
1/2l sifon(apa minerala), 3 oua, 400g faina, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

49 voturi

Mod de preparare

Se bat ouale spuma,se aduga sifon(apa minerala),si faina treptat pina se obtine un aluat de consistenta unei smintni mai groasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de clatite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Retete de post
Aluat de clatite - reteta clasica -

Aluat de clatite - reteta clasica -

Se amesteca cele 2 oua cu laptele, uleiul, vanilia, apa minerala si se bat cu telul, apoi se adauga

103 voturi    15 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Asa e fac si eu, fara zahar in compozitie. Se coc bine, nu se prind de loc.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine):

    Au fost delicioase, aluatul e foarte bun, se lucreaza bine cu el. Eu am adaugat in plus o vanilie si coaja rasa de lamaie.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine):

    Au fost minunate, aluatul e foarte bun, se lucreaza bine de tot cu el, nu se lipeste de loc de tigaie. In plus eu am adaugat in aluat o vanilie si putina coaja rasa de lamaie.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

    Asa il fac si eu...minunate clatitele cu dulceata sau scortisoara cu zahar.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

    Delicios...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 10 iulie 2009

    Un aluat clasic pentru clatite delicioase!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

49 voturi

Ingrediente

  • 1/2l sifon(apa minerala)
  • 3 oua
  • 400g faina
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de iuliana tarnoveanu
ciorba de dovlecei

ciorba de dovlecei

Se spala si se curata morcovul si dovleceii.Se taie dovleceii cubulete de marime potrivita,morcovul

3 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Carnea tocata de curcan se amesteca impreuna cu ceapa tocata fin,orez si cimbru.Frunzele de dragavei

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
sarmalute in foi de varza

sarmalute in foi de varza

Se scoate cotorul de la varza dupa care se pune la fiert intr-un vas pentru a se inmuia frunzele.De

10 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Asa il fac si eu...minunate clatitele cu dulceata sau scortisoara cu zahar.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Tarta sarata cu foietaj