autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat de drojdie ptr prajituri

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 25 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 25 mai 2009

Ingrediente
600 gr(4pahare), 200 gr unt, 80 gr(1/3)pahar zahar, 2 oua mari, 1lingurita de sare, 2/3 pahar lapte, 25 gr drojdie, 1 lingurita de etenta vanilie, coaja de lamaie rasa

Dificultate: Redusa Timp: 2h

22 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se cerne faina se adauga drojdia faramitata bine, ouale si zahar ,coaja de lamaie si vanilia deasemeni laptele si se framinta un aluat.Dupa ce lam framintat putin adaugam untul taiat in cuburi, si framintam in continuare dupa care adaugam sarea si mai framintam putin.Acoperim vasul cu aluat cu naylon si-l lasam pentru o noapte la frigider, sau 5-6 ore ziua.
Aluatul se potriveste la diferite copturi, ca cornulete cu ciocolata, strudel cu mere, cu brinza, cu stafide nuca si scortisoara.
Este un aluat usor si foarte practic mai ales ptr cine nare mult timp.
Se poate pregati si cu robotul de bucatarie se pun toate ingridentele inafara de unt si sare se face aluatul si dupa aceea untul si sarea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de drojdie ptr prajituri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Sărățele cu chimen

Sărățele cu chimen

Aluatul se decongelează în aproximativ 2ore la temperatura camerei. După decongelare am întins

3 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

Se framanta un aluat potrivit din toate ingredientele(15-20 min, sau la aparatul de facut paine). Se

10 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

    Merita incercat...,suna grozav...

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

    Este un aluat minunat si mai ales acum pe sezonul rece este foarte practic.Am facut cu el cornulete umplute cu ciocolata caci copiilor le place foarte mult.Inainte de coacere este bine de uns cornuletele cu ou batut cu putin sare si zahar.Se pastreaza fparte bine citeva zile daca ramin.

Dificultate

Redusa

Timp

2h

22 voturi

Ingrediente

  • 600 gr(4pahare)
  • 200 gr unt
  • 80 gr(1/3)pahar zahar
  • 2 oua mari
  • 1lingurita de sare
  • 2/3 pahar lapte
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita de etenta vanilie
  • coaja de lamaie rasa

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate