autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat de drojdie ptr prajituri

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 25 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 25 mai 2009

Ingrediente
600 gr(4pahare), 200 gr unt, 80 gr(1/3)pahar zahar, 2 oua mari, 1lingurita de sare, 2/3 pahar lapte, 25 gr drojdie, 1 lingurita de etenta vanilie, coaja de lamaie rasa

Dificultate: Redusa Timp: 2h

22 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se cerne faina se adauga drojdia faramitata bine, ouale si zahar ,coaja de lamaie si vanilia deasemeni laptele si se framinta un aluat.Dupa ce lam framintat putin adaugam untul taiat in cuburi, si framintam in continuare dupa care adaugam sarea si mai framintam putin.Acoperim vasul cu aluat cu naylon si-l lasam pentru o noapte la frigider, sau 5-6 ore ziua.
Aluatul se potriveste la diferite copturi, ca cornulete cu ciocolata, strudel cu mere, cu brinza, cu stafide nuca si scortisoara.
Este un aluat usor si foarte practic mai ales ptr cine nare mult timp.
Se poate pregati si cu robotul de bucatarie se pun toate ingridentele inafara de unt si sare se face aluatul si dupa aceea untul si sarea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de drojdie ptr prajituri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Ftir maa sabanekh

Ftir maa sabanekh

Aluatul:se pune peste drojie putin lapte caldut,putina sare si foarte putin zahar,se amesteca pana

8 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Paine facuta in casa.

Paine facuta in casa.

Se amesteca toate ingredientele cu mixerul si apoi lasam coca astfel rezultata sa se odihneasca 15

12 voturi    6 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

    Merita incercat...,suna grozav...

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

    Este un aluat minunat si mai ales acum pe sezonul rece este foarte practic.Am facut cu el cornulete umplute cu ciocolata caci copiilor le place foarte mult.Inainte de coacere este bine de uns cornuletele cu ou batut cu putin sare si zahar.Se pastreaza fparte bine citeva zile daca ramin.

Dificultate

Redusa

Timp

2h

22 voturi

Ingrediente

  • 600 gr(4pahare)
  • 200 gr unt
  • 80 gr(1/3)pahar zahar
  • 2 oua mari
  • 1lingurita de sare
  • 2/3 pahar lapte
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita de etenta vanilie
  • coaja de lamaie rasa

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine impletita