Intr-un vas se cerne faina se adauga drojdia faramitata bine, ouale si zahar ,coaja de lamaie si vanilia deasemeni laptele si se framinta un aluat.Dupa ce lam framintat putin adaugam untul taiat in cuburi, si framintam in continuare dupa care adaugam sarea si mai framintam putin.Acoperim vasul cu aluat cu naylon si-l lasam pentru o noapte la frigider, sau 5-6 ore ziua.
Aluatul se potriveste la diferite copturi, ca cornulete cu ciocolata, strudel cu mere, cu brinza, cu stafide nuca si scortisoara.
Este un aluat usor si foarte practic mai ales ptr cine nare mult timp.
Se poate pregati si cu robotul de bucatarie se pun toate ingridentele inafara de unt si sare se face aluatul si dupa aceea untul si sarea.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii