autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat de pizza

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iunie 2008

Ingrediente
- faina 230g, - drojdie 1 cubulet, - sare, 1 pachetel de, - ulei ~2 linguri, - sos de rosii

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Amestecati ingredientele si adaugati apa fierbinte astfel incat sa formeze un aluat moale dar nelipicios. Framantati pe o suprafata tapetata cu faina, pana cand devine neted si pufos. Intindeti un blat de 25 cm. si asezati-l pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Adaugati sos de rosii si umplutura dupa preferinta (ciuperci, sunca, masline, etc.) Aluatul nu trebuie incarcat cu un strat prea gros; acesta tine aburul in blat, impiedicind coacerea. Se baga la cuptor aprox. 15 minute, pina cind marginile devin aurii. Scoateti pizza, adaugati cascavalul si il introduceti la cuptor, pina cand incepe sa se topesca. Timpul necesar prepararii unui aluat de pizza este de o ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de pizza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Pizza fara aluat

Pizza fara aluat

Mai intai, pregatim umplutura pt pizza. Intro tigaie cu putin ulei, punem la calit ceapa taiata marunt,

23 voturi    14 comentarii
40 min
Paste si pizza
Aluat de Pizza

Aluat de Pizza

Intr-un bol punem faina,drojdia,uleiul,sarea si zaharul,apoi incalzim putin apa si o punem peste.Framantam

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • - faina 230g
  • - drojdie 1 cubulet
  • - sare
  • 1 pachetel de
  • - ulei ~2 linguri
  • - sos de rosii

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Bagheta rustica