autor:

oana

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat de pizza a la Jamie Oliver

Autor: oana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
800g faina alba de paine, 200g gris sau faina alba de paine, 1 lg rasa de sare, 2 pachetele a cate 7g de drojdie uscata( eu am pus drojdie proaspata), 1 lgt zahar tos, cca 650 ml apa calduta

Dificultate: Medie Timp: 1h

23 voturi

Mod de preparare

Turnati faina si sarea pe o suprafata uscata si faceti in centru o adancitura in care adaugati drojdia si zaharul dizolvate in prealabil in apa calduta. se aduce spre centru faina si se amesteca cu apa. se trece la framantatul cu mainile cca 10 min. Presarati aluatul cu faina, acoperiti-l cu folie de plastic si lasati-l 15 min la temp. camerei.Impartiti aluatul in 6 bile apoi intindeti fiecare bila de cca 0,5 cm grosime si lasati-le 15 min la crescut . Cand vreti sa coaceti pizza incingeti cuptorul, puneti aluatul in tava de pizza si puneti garniturile dorite dar atentie nu incarcati pizza cu ele. Intotdeauna puneti deasupra 3-4 lg de sos de rosii mai grosut si apoi puneti restul de garnituri. Coaceti 7-10 min pana evine usor aurie. E ca cea de la pizzerie!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de pizza a la Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
BLAT PENTRU TORT

BLAT PENTRU TORT

Se bat albusurile spuma cu zaharul pana devine ca o frisca. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei,se

30 voturi    10 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Aluat de Pizza

Aluat de Pizza

Intr-un bol punem faina,drojdia,uleiul,sarea si zaharul,apoi incalzim putin apa si o punem peste.Framantam

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Leely (Bucatar) , 09 decembrie 2010

    cea mai simpla si cea mai buna retea de aluat pentru pizza!! ;)

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

    Super !

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

    Bun aluat!!! Bravo!!!

Dificultate

Medie

Timp

1h

23 voturi

Ingrediente

  • 800g faina alba de paine
  • 200g gris sau faina alba de paine
  • 1 lg rasa de sare
  • 2 pachetele a cate 7g de drojdie uscata( eu am pus drojdie proaspata)
  • 1 lgt zahar tos
  • cca 650 ml apa calduta

Raporteaza reteta

Retete
de oana
Tort diplomat

Tort diplomat

Ouale, zaharul si laptele se amesteca pana devin ca o smantana si se dau la rece. Zeama de la compotul

35 voturi    9 comentarii
1h
Torturi

Leely (Bucatar)

cea mai simpla si cea mai buna retea de aluat pentru pizza!! ;)

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte ardelenesti, umplute cu cartofi copti si aroma de ceapa