autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Aluat de pizza

   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
225 gr. faina, sare, , 1 pachetel de drojdie, , 2 linguri de ulei, , sos de rosii.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

518 voturi

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele si se adauga apa fierbinte cit sa se formeze un aluat moale, dar nu lipicios. Se framinta pe o suprafata tapetata cu faina, pina ce devine pufos si neted.



Se intinde un blat de 25 cm. si se asaza pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.



Se adauga sosul de rosii si umplutura (ciuperci, sunca, masline etc.). Atentie! Nu 0se incarca aluatul cu un strat prea gros, acesta va tine aburul in blat, impiedicind coacerea.



Se tine la cuptor 15 min., pina cind marginile devin aurii. Se scoate pizza, se adauga cascavalul si se introduce la cuptor, pina incepe sa se topesca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de pizza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Aluat pentru pizza

Aluat pentru pizza

Intr-un bol mai mare se pune faina, uleiul, oul, sarea si praful de copt, apa se incalzeste putin

7 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pizza cu aluat fraged de casa

Pizza cu aluat fraged de casa

Punem intr-un lighean apa, laptele caldut, uleiul si amestecam bine;apoi adaugam zaharul, sarea si

8 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    rares , 27 august 2013

    pt roly : aluatul de pizza se face cu apa rece domnul pizzar de 13 ani .. :-j

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 august 2010

    Super !

  • Fara foto

    babi , 15 decembrie 2009

    faza cu aluatul e prea tare si cu sosul......ai dreptate

    • Fara foto

      roly , 26 noiembrie 2009

      fratiilor eu fac pizza de 13 ani da aluatu nu se face in nici un caz cu apa rece , decit atunci cind iti trebe repede aluat pt ca dospeste foarte repedse

    • Fara foto

      elena , 21 noiembrie 2009

      reteta e super...iar sosul de rosii in pizza se pune pt k ii da un gust mai bun si doi :pt aspect!!!destul de logic,nu????

    • Fara foto

      crina , 07 aprilie 2009

      PT ,,eu,,: zice si de apa, doar ca nu stii sa citesti o reteta pana la capat.

    • Fara foto

      cinderela , 26 martie 2009

      Da... asa este! De ce pun sos de rosii in coca?! In rest cred ca iese bine.

    • Fara foto

      Eu , 14 februarie 2009

      Se adauga apa? Pai la indrediente nu spune nimic de apa. cata apa?

    • Fara foto

      Corneliu , 25 ianuarie 2009

      Ce treaba are sucul de rosii cu prepararea aluatului de pizza?! Ori e reteta de pizza ori de aluat de pizza?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

518 voturi

Ingrediente

  • 225 gr. faina
  • sare
  • 1 pachetel de drojdie
  • 2 linguri de ulei
  • sos de rosii.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

rares

pt roly : aluatul de pizza se face cu apa rece domnul pizzar de 13 ani .. :-j

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Se coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Sarmale in dovleac Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Ciulama cu ciuperci si mazare