autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat de tarta

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2009

Ingrediente
125 gr faina, 1ou, 60 gr unt, 1lingura apa rece, 1lingura zahar, putina sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam faina cu untul ca faramituri se adauga oul ,zaharul si la urma apa ca aluatul sa se impreuneze.Se pune la frigider ptr 2ore dupa care se poate folosi.Este bun ptr diferite tarte cu fructe.
(se poate pregati si la robotul de bucatarie atunci introducem toate ingridentele odata si lasam sa lucreze foarte putin ca untul sa nu se topeasca,atunci aluatul cere multa faina si devine tare.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de tarta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Fursecuri simple cu aluat de tarta

Fursecuri simple cu aluat de tarta

Aluatul trebuie facut ca pentru tarta: se pune faina si zaharul si margarina in oala mixerului si

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri pentru copii
Tarta cu prune cu aluat de foitaj

Tarta cu prune cu aluat de foitaj

Intr o forma rotunda ,unsa cu unt se deruleaza foitajul Se unge cu dulceata Se presara cu

19 voturi    4 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 31 mai 2011

    Aluatul de tarta este foarte fraged-am facut o tarta cu spanac si brinza si a iesit minunat.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2010

    La aluatul acesta de tarta se potrivesc diferite umpluturi sarate sau dulci. Eu am pregatit acest aluat cu umplutura de mere si a iesit foarte gustos .Va trimit si o fotografie.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

    Eu prepar altfel aluatul de tarta...,dar am salvat si reteta ta...

Dificultate

Redusa

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • 125 gr faina
  • 1ou
  • 60 gr unt
  • 1lingura apa rece
  • 1lingura zahar
  • putina sare

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Aluatul de tarta este foarte fraged-am facut o tarta cu spanac si brinza si a iesit minunat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Bagheta rustica